Home > Bestanden > wdfmgr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wdfmgr fout

Wdfmgr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wdfmgr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wdfmgr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update wdfmgr.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wdfmgr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wdfmgr.exe bestandsinfo

Het proces Windows User Mode Driver Manager hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Windows User Mode Driver Framework van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wdfmgr.exe implementeert de User Mode Driver Manager; de "wdf" in de naam staat voor "Windows Driver Foundation", een poging van Microsoft om de driverscompatibiliteit binnen Windows te verbeteren. Wdfmgr.exe is een onderdeel van Windows Media Player versie 10 of hoger. Dit wordt automatisch geïnstalleerd op Windows XP met Service Pack 2 (SP2) en is vereistdoor veel nieuwere drivers.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft wdfmgr.exe niet nodig. Bestand wdfmgr.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 38,912 bytes (98% van alle voorkomende bestanden), 55,808 bytes en nog 8 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wdfmgr.exe.html 
De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Bestand wdfmgr.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 19% gevaarlijk.

Als wdfmgr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 478,290 bytes. Programma heeft een zichtbaar venster. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\RunServices, MACHINE\Run). Bestand wdfmgr.exe is geen Windows kernbestand. Wdfmgr.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wdfmgr.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wdfmgr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
137 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wdfmgr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wdfmgr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wdfmgr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wdfmgr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wdfmgr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.