Home > Bestanden > webproxy.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een webproxy fout

Webproxy.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of webproxy.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om webproxy.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Internet resident proxy. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat webproxy.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Webproxy.exe bestandsinfo

Het proces Internet resident proxy of VIPRE Internet Security hoort bij de software Panda Global Protection (versie 2013, 2012, 2014) of Panda Antivirus Pro (versie 2010, 2012) of Panda Internet Security (versie 2012, 2014) of Panda residents van (www.pandasecurity.com) of Panda Security (www.pandasecurity.com) of ThreatTrack Security..

Omschrijving: WebProxy.exe biedt persoonlijke web proxy aan de host terwijl deze verbonden is met het internet. Het maakt deel uit van de Panda Antivirus suite. Dit proces zorgt ervoor dat de identiteit van de host niet zichtbaar is op het internet en evenmin onthuld kan worden. Hierdoor wordt het risico op fraude met de identiteitsgegevens tot een minimum beperkt. Het verificatie proces met de service provider gebeurt echter met het originele IP.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft webproxy.exe niet nodig. Webproxy.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows of soms in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 237,070 bytes (81% van alle voorkomende bestanden) of 1,468,261 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/webproxy.exe.html 
Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Bestand webproxy.exe is geen Windows systeemcomponent. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 75% gevaarlijk.

Als webproxy.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 107,776 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 108,032 bytes, 108,512 bytes of 6,339,552 bytes. Het bestand heeft een digitale signatuur. Webproxy.exe is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een bestand met Verisign signatuur. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Webproxy.exe kan toezicht houden op toepassingen.
U kunt het programma Panda AntiVirus of Panda Internet Security verwijderen, het updaten, of de Klantenservice om Ondersteuning vragen. Ga naar www.pandasecurity.com/homeusers/downloads/clients/ om het te updaten, ga naar www.pandasecurity.com/homeusers/support/ voor ondersteuning, of klik op Panda AntiVirus of Panda Internet Security in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als webproxy.exe. Controleer daarom het webproxy.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
56 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over webproxy.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met webproxy op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met webproxy te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het webproxy.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

webproxy scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.