Home > Bestanden > WgaTray.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een WgaTray fout

Het echte WgaTray.exe bestand is een software component van Microsoft Genuine Advantage door .

WGATray is een afkorting voor Windows Genuine Advantage System Tray Notifier

WgaTray.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of WgaTray.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om WgaTray.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Genuine Advantage Notifications. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat WgaTray.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

WgaTray.exe bestandsinfo

Het proces Windows Genuine Advantage Notifications of Windows Genuine Advantage Notification hoort bij de software Microsoft Genuine Advantage of Windows Genuine Advantage van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: WgaTray.exe is een system tray utility dat standaard in alle uitvoeringen van Windows XP zit, inclusief het Media Center en Tablet PC edities en Windows Genuine Advantage software. Dit proces controleert de authenticiteit van de Windows software die op de computer draait en geeft een waarschuwing af als een niet authentieke versie gevonden is. Het bevestigd deze authenticiteit wanneer er updates voor het besturingssysteem of de Microsoft Office suite gedownload moeten worden.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft WgaTray.exe niet nodig. WgaTray.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 934,792 bytes (72% van alle voorkomende bestanden), 423,377 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wgatray.exe.html 
Het bestand is geen Windows kernbestand. Het is digitaal gesigneerd. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 30% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als WgaTray.exe. Controleer daarom het WgaTray.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
54 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over WgaTray.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met WgaTray op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met WgaTray te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het WgaTray.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

WgaTray scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.