Home > Bestanden > winamp.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een winamp fout

Het echte winamp.exe bestand is een software component van Winamp door Nullsoft.

Winamp is een afkorting voor Winamp Media Player

Winamp.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of winamp.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om winamp.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Winamp. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat winamp.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Winamp.exe bestandsinfo

Het proces Winamp hoort bij de software DFX 8 for Winamp of Mojo Master Winamp Visualizer for Winamp van Nullsoft (www.winamp.com)..

Omschrijving: Windows heeft winamp.exe niet nodig. Bestand winamp.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" (normally C:\Program Files\Winamp\). Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,345,376 bytes (12% van alle voorkomende bestanden), 1,307,648 bytes en nog 18 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/winamp.exe.html 
Winamp.exe is geen Windows systeembestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het bestand heeft een digitale signatuur. Winamp.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 34% gevaarlijk.

  • Als winamp.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 96% gevaarlijk. Bestandsformaat is 82,944 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 95,744 bytes of 94,208 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Het is geen Windows kernbestand. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\User Shell Folders). Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Winamp.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als winamp.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 16,064 bytes. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het proces is niet zichtbaar. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, MACHINE\User Shell Folders). Winamp.exe is geen Windows kernbestand. Winamp.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als winamp.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 190,714 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 39,428 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als winamp.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het winamp.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
38 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over winamp.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met winamp op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met winamp te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het winamp.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

winamp scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.