Home > Bestanden > winlogon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een winlogon fout

Winlogon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of winlogon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om winlogon.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows NT Logon Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat winlogon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Winlogon.exe bestandsinfo

Het proces Windows NT Logon Application of Windows Logon Application of Toepassing Windows NT-aanmelding of Toepassing Windows-aanmelden of Windows NT-Anmeldung of Windows NT bejelentkeztetõ alkalmazás of Aplicación de inicio de sesión de Windows NT of Aplicativo de logon do Windows NT

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows of Sistema operativo Microsoft Windows of server of Microsoft Windows operációs rendszer of Sistema operacional Microsoft Windows of Project1

van Microsoft (www.microsoft.com) of ADMINPC of NVIDIA (www.nvidia.com) (versie 42722636448, 53732746459) of s21y7P99e82G78Z79UEfn of Gareth Software of jdvsO of tFgRejndtHfZE of JUOh..

Omschrijving: winlogon.exe is een proces dat de Windows login manager functie implementeert en dat gebruikersaan- en afmeldingen in Windows hanteert. Dit proces ziet u in actie telkens als uw besturingssysteem om uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt. Het is ook verantwoordelijk voor het laden van gebruikersprofielen na het inloggen, het ondersteunen van automatische login (indien van toepassing) en het toezicht op het toetsenbord en de muis om te beslissen wanneer beroep te doen op de screensaver.

Gedetailleerde Analyse: winlogon.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Winlogon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 507,904 bytes (38% van alle voorkomende bestanden), 502,272 bytes en nog 50 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/winlogon.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Winlogon.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 16% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 53,248 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 69,632 bytes en nog 30 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, win.ini, DEFAULT\Run, Userinit, MACHINE\User Shell Folders). Winlogon.exe kan toezicht houden op toepassingen.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 159,744 bytes (14% van alle voorkomende bestanden), 111,616 bytes en nog 21 varianten. Winlogon.exe is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Winlogon.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het proces is niet zichtbaar. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, win.ini, DEFAULT\Run, Userinit, MACHINE\User Shell Folders). Winlogon.exe kan inputs onthouden, verbind met Internet en toezicht houden op toepassingen.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 57,344 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 53,248 bytes en nog 9 varianten.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 53% gevaarlijk. Bestandsformaat is 624,752 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 434,176 bytes en nog 11 varianten.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 71% gevaarlijk. Bestandsformaat is 112,099 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 112,097 bytes, 45,056 bytes, 17,920 bytes of 274,432 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 766,772 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 434,187 bytes, 217,600 bytes of 314,368 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 59% gevaarlijk. Bestandsformaat is 51,712 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 925,872 bytes of 61,440 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 16,896 bytes.
 • Als winlogon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 974,848 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als winlogon.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het winlogon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
210 gebruikers vragen naar dit bestand. 2 gebruikers hebben het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over winlogon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met winlogon op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met winlogon te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het winlogon.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

winlogon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.