Home > Bestanden > WinService.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een WinService fout

Het echte WinService.exe bestand is een software component van SCM_Service door Netgear.

WinService is een afkorting voor Windows Service

WinService.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of WinService.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om WinService.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update SCM_Service. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat WinService.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

WinService.exe bestandsinfo

Het proces SCM_Service of Client-Server-Laufzeitprozess hoort bij de software SCM_Service of Quick PDF Converter Suite of Hijack This van NETGEAR (www.netgear.com) of Trend Micro (www.trendmicro.com)..

Omschrijving: Windows heeft WinService.exe niet nodig. Bestand WinService.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 of soms in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 180,224 bytes (91% van alle voorkomende bestanden), 65,536 bytes of 186,848 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/winservice.exe.html 
Er is geen bestandsinformatie. Programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows kernbestand. Bestand WinService.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. WinService.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 75% gevaarlijk.

  • Als WinService.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 88,064 bytes. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows kernbestand.
    De software ontwikkelaar Quickpdftoword biedt een uninstaller aan (Configuratiescherm->Software->Quick PDF Converter Suite).
  • Als WinService.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 22% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,581,650 bytes. Het programma heeft een zichtbaar venster. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run). WinService.exe is geen Windows kernbestand. WinService.exe kan andere programma's manipuleren.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als WinService.exe. Controleer daarom het WinService.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
46 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over WinService.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met WinService op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met WinService te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het WinService.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

WinService scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.