Home > Bestanden > winupdate.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een winupdate fout

Winupdate.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of winupdate.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om winupdate.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Demon. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat winupdate.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Winupdate.exe bestandsinfo

Het proces Demon of test001 of Buscador de Exoplanetas de la Nasa of winupdate Microsoft of Version Reporter Applet of Windows Help Engine application file of Blaze Media Pro of HjJnDoa4wHZB

hoort bij de software Demon H of Persistence-Checker of SourceS of Blaze Media Pro of Microsoft Windows Operating System of IHc5CHzyt1Z5 of Satelite (versie hd85512b) of Microsoft Windows

van Microsoft (www.microsoft.com) of Demon (www.demon.net) of Biohazard Crew of Mystik Media (www.mystikmedia.com) of Jkvf4 of Nasa.sl..

Omschrijving: Windows heeft winupdate.exe niet nodig. Bestand winupdate.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 786,432 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 1,287,698 bytes en nog 5 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/winupdate.exe.html 
Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, win.ini, MACHINE\RunServices, Userinit, User Shell Folders). Programma is niet zichtbaar. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Winupdate.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen, zichzelf verbergen en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 75% gevaarlijk.

 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 53% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,482 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 1,169,986 bytes, 70,145 bytes of 105,746 bytes. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, win.ini, MACHINE\RunServices, Userinit, User Shell Folders). Het is geen Windows systeembestand. Het programma heeft geen bestandsomschrijving. Programma heeft geen zichtbaar venster. Winupdate.exe kan andere programma's manipuleren.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 69% gevaarlijk. Bestandsformaat is 278,528 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 675,840 bytes, 1,091,072 bytes of 1,539,893 bytes. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Winupdate.exe is geen Windows systeembestand. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, win.ini, MACHINE\RunServices, Userinit, User Shell Folders). Winupdate.exe kan toezicht houden op toepassingen, andere programma's manipuleren en inputs onthouden.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 570,227 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 540,672 bytes of 327,680 bytes.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,576 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 8,704 bytes.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,143,175 bytes.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 225,280 bytes.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,789,952 bytes.
 • Als winupdate.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 23,552 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als winupdate.exe. Controleer daarom het winupdate.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
63 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over winupdate.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met winupdate op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met winupdate te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het winupdate.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

winupdate scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.