Home > Bestanden > wisptis.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wisptis fout

Het echte wisptis.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

WISPTIS is een afkorting voor Windows Ink Services Platform Tablet Input Services

Wisptis.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wisptis.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wisptis.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Microsoft Pen and Touch Input Component. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wisptis.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wisptis.exe bestandsinfo

Het proces Microsoft Pen and Touch Input Component of Microsoft Tablet PC Platform Component of Microsoft Tablet PC Component of Microsoft Tablet PC Input Component hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Microsoft Office Professional Edition of Microsoft Office Professional Plus (versie 2010, 2007) of Microsoft Office Basic Edition (versie 2003) of Microsoft Office Home and Student (versie 2007) van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wisptis.exe is een Windows-systeem service die inwerkt op verschillende input devices en gebaren en andere informatie tussen deze apparaten en programma's weergeeft. Het wordt zeer vaak geassocieerd met het gebruik van een pen voor de ingang van een Tablet PC, maar het kan communiceren met een muis op een desktop PC. Het is vaak geïnstalleerd samen met Adobe Reader. Het proces is in het algemeen niet essentiëel, maar kan noodzakelijk zijn voor sommige software.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft wisptis.exe niet nodig. Wisptis.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 293,376 bytes (41% van alle voorkomende bestanden), 189,952 bytes, 244,224 bytes of 334,336 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/wisptis.exe.html 
De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Je kunt dit programma in het configuratiescherm deïnstalleren. Wisptis.exe is geen Windows systeemcomponent. Wisptis.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 18% gevaarlijk.

Als wisptis.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,122,452 bytes. De toepassing heeft een zichtbaar venster. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Bestand wisptis.exe is geen Windows systeembestand. Wisptis.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wisptis.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wisptis.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
55 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wisptis.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wisptis op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wisptis te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wisptis.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wisptis scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.