Home > Bestanden > wscntfy.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wscntfy fout

Het echte wscntfy.exe bestand is een software component van Windows XP (SP2) door Microsoft.

WSCNtfy is een afkorting voor Windows Security Center Notify

Wscntfy.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wscntfy.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wscntfy.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update wscntfy.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wscntfy.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wscntfy.exe bestandsinfo

Het proces Windows Security Center Notification App of LMS of Virage of LAF of NT Kernel & System hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of LMS of Virage of LAF of NT Kernel & System van Microsoft (www.microsoft.com) of {C015033D-5528-4F9F-B678-CC2D3726B284..

Omschrijving: Dit proces kwam voor in Windows XP met Service Pack 2 (SP2). Het draait op de achtergrond en controleert de status van uw firewall en de algemene beveiliging van uw computer - indien het proces vaststelt dat uw huidige setup uw systeem niet voldoende bescherming biedt tegen risico's, zal een waarschuwing popup bericht verschijnen. Sommige gebruikers vinden het vervelend en schakelen het uit.

Gedetailleerde Analyse: wscntfy.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Wscntfy.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 of soms in een submap van "C:\Program Files\Common Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 13,824 bytes (98% van alle voorkomende bestanden), 23,040 bytes, 33,792 bytes, 40,960 bytes of 19,968 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/wscntfy.exe.html 
Er is een pictogram voor dit programma op de taakbalk naast de klok. Wscntfy.exe is een Windows systeembestand. Het programma heeft een zichtbaar venster. Bestand wscntfy.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 0% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als wscntfy.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 37,376 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 13,179,660 bytes en nog 4 varianten. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run). Het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet.
  • Als wscntfy.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 29,760 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 13,179,660 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het proces is niet zichtbaar. Wscntfy.exe is geen Windows systeembestand. Bestand wscntfy.exe is digitaal gesigneerd. wscntfy.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wscntfy.exe. Controleer daarom het wscntfy.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Binnengehaald met het uitpakken van een gedownload pdf bestand. Is in windows 7 malware! In veilige modus handmatig verwijderd , C:\programdata\wscntfy.exe
Marco kerstens
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van wscntfy.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
59 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over wscntfy.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wscntfy op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wscntfy te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wscntfy.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wscntfy scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.