Home > Bestanden > xmrig.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus xmrig te verwijderen

De meeste antivirusprogramma's herkennen xmrig.exe als malware, b.v. McAfee herkent het als RDN/Generic PUP.x, en Sophos herkent het als Bitcoin Miner (PUA).
Het gratis bestandsinformatieforum helpt u met manieren te vinden het te verwijderen. Als u meer weet over dit bestand, laat dan vooral een hint of commentaar achter voor andere gebruikers.

Klik om een Gratis Virusscan uit te voeren voor de xmrig.exe worm

Hints om xmrig.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update XMRig CPU miner. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat xmrig.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Xmrig.exe bestandsinfo

Het proces XMRig CPU miner of Monero (XMR) CPU miner hoort bij de software XMRig of AGEIA PhysX van ..

Omschrijving: xmrig.exe is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Bestand xmrig.exe bevindt zich in de map Windows Temp. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 2,064,847 bytes (41% van alle voorkomende bestanden), 2,834,774 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/xmrig.exe.html 
Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Programma is niet zichtbaar. Xmrig.exe is geen Windows systeemcomponent. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Xmrig.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 92% gevaarlijk.

  • Als xmrig.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 530,432 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 2,834,774 bytes. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Programma is niet zichtbaar. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het is geen Windows kernbestand. Xmrig.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als xmrig.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 90% gevaarlijk. Bestandsformaat is 817,152 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het is geen Windows kernbestand. Xmrig.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Controleer het xmrig.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over xmrig.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met xmrig op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende xmrig proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de xmrig.exe op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

xmrig scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.