Home > Bestanden > cftmon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus cftmon te verwijderen

The cftmon.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door Microsoft.

CFTMon is een afkorting voor CFT Loader Monitor

De meeste antivirusprogramma's herkennen cftmon.exe als malware, onder meer TrendMicro herkent het als TROJ_SMALL.AY of TROJ_BANLOAD.CWT, en Symantec herkent het als Downloader of Trojan.Dropper.
Het gratis bestandsinformatieforum helpt u met manieren te vinden het te verwijderen. Als u meer weet over dit bestand, laat dan vooral een hint of commentaar achter voor andere gebruikers.

Klik om een Gratis Virusscan uit te voeren voor de cftmon.exe worm

Hints om cftmon.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update CFT Loader. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat cftmon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Cftmon.exe bestandsinfo

Het proces CFT Loader hoort bij de software Microsoft Windows Operating System van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: cftmon.exe is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Bestand cftmon.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME" of soms in de map Windows Temp. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 18,944 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 7,680 bytes en nog 15 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/cftmon.exe.html 
Bestand cftmon.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, DEFAULT\Run, exefile). Programma is niet zichtbaar. Cftmon.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk.

  • Als cftmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 607,744 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Programma is niet zichtbaar. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, DEFAULT\Run, exefile). Het is geen Windows systeemcomponent. Cftmon.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als cftmon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 211,972 bytes. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Cftmon.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, DEFAULT\Run, exefile). Het is geen Windows kernbestand. Cftmon.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Controleer het cftmon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
41 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over cftmon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met cftmon op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende cftmon proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de cftmon.exe op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

cftmon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.