Home > Bestanden > cmd.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een cmd fout

Het echte cmd.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

Cmd is een afkorting voor Command Prompt

Cmd.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of cmd.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om cmd.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Command Processor. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat cmd.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Cmd.exe bestandsinfo

Het proces Windows Command Processor of Stub of Windows-opdrachtprocessor hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of wyflEMBhddchRY van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: cmd.exe is de Microsoft Windows Commando Prompt. The commando prompt biedt een op tekst gebaseerde toegang tot het bestandssysteem en de programma’s op je computer. Enkele toepassingen lanceren cmd.exe automatisch, als onderdeel van hun normale werking. Als je cmd.exe beëindigt, kan het gebeuren dat dergelijke programma’s niet langer meer goed werken. Dit bestand moet je niet verwijderen van je computer.

Gedetailleerde Analyse: cmd.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Cmd.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 of soms in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 302,592 bytes (31% van alle voorkomende bestanden), 315,392 bytes en nog 15 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/cmd.exe.html 
Het is een Windows systeembestand. Cmd.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als cmd.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 16,384 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. Bestand cmd.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het is geen Windows kernbestand. Cmd.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als cmd.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes. Bestand cmd.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het programma is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows kernbestand.
  • Als cmd.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 696,000 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als cmd.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het cmd.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

NIKS!
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van cmd.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 44 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het neutraal beoordeeld.
Als je meer weet over cmd.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met cmd op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met cmd te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het cmd.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

cmd scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.