Home > Bestanden > roboform.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een roboform fout

Roboform.dll is een browser extensie voor Internet Explorer. Deze invoegtoepassing (add-on) maakt verschillende toegevoegde functies voor Internet Explorer mogelijk. U kunt ze uitschakelen door het Extras menu (toetscombinatie Alt + X) onder Manage Add-ons. De volgende paragraaf biedt meer informatie over RoboForm Main Module.

Hints om roboform.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update RoboForm Main Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat roboform.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Roboform.dll bestandsinfo

Het proces RoboForm Main Module of avast! EasyPass Main Module hoort bij de software AI RoboForm of avast! EasyPass of RoboForm ver (versie 6-10-1 by Siber Systems Inc, 7-9-2-5 by Siber Systems, 7-9-14-4 by Siber Systems) of avast! Antivirus of Siber Systems AI RoboForm van Siber Systems (www.roboform.com) of AVAST Software (www.avast.com) of AVAST Software a.s..

Omschrijving: RoboForm.dll is het belangrijkste programma dat RoboForm, een wachtwoord manager implementeert. Dit programma helpt gebruikers bij de veel voorkomede situatie waarin ze proberen om toegang te krijgen tot een webpagina, maar hun wachtwoord zijn vergeten, door het opslaan van wachtwoorden op een centrale locatie en ze automatisch in te voeren. Aangezien dit proces de kern is, moet het draaien als u dit product gebruikt.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft roboform.dll niet nodig. Roboform.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" - usually C:\Program Files\Siber Systems\AI RoboForm\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 13,179,660 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 5,722,952 bytes en nog 47 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/roboform.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is 724d43a9-0d85-11d4-9908-00400523e39a. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het kan het gedrag van Internet Explorer veranderen of monitoren. Bestand roboform.dll is geen Windows systeembestand. Bestand roboform.dll is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Roboform.dll kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als roboform.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het roboform.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als RoboForm Main Module de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
57 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over roboform.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met roboform op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende roboform proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de roboform.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

roboform scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.