Home > Bestanden > daemonu.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een daemonu fout

Het echte daemonu.exe bestand is een software component van Nvidia Update door .

DaemonU is een afkorting voor Daemon for Nvidia Update

Daemonu.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of daemonu.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om daemonu.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update NVIDIA Settings Update Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat daemonu.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Daemonu.exe bestandsinfo

Het proces NVIDIA Settings Update Manager hoort bij de software NVIDIA Update Components of NVIDIA Update Service Daemon of NVIDIA GeForce Experience of NVIDIA Display Control Panel of NVIDIA Settings Update Manager of NVIDIA Updatus van NVIDIA (www.nvidia.com)..

Omschrijving: Windows heeft daemonu.exe niet nodig. Daemonu.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,259,296 bytes (17% van alle voorkomende bestanden), 2,214,504 bytes en nog 21 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/daemonu.exe.html 
De naam van de service is "nvUpdatusService".
Programma is niet zichtbaar. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het is een bestand met Verisign signatuur. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daemonu.exe kan verbind met Internet en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als daemonu.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het daemonu.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

NVidia auto-update service. Service installed by the drivers for your NVidia graphics card and whose job is to automatically update your graphic card NVidia drivers as newer drivers become available. Eventually NVidia intend to extend this auto-update service to NVidia chipset drivers for NVidia based motherboards. You can modify the frequency of update, and which drivers to update, either through the NVidia System Tray icon or through the NVidia Update icon in the Control Panel. (nadere informatie)
yvonne aerts
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van daemonu.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 46 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet zo gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over daemonu.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met daemonu op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met daemonu te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het daemonu.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

daemonu scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.