Home > Bestanden > Dropbox.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een Dropbox fout

Het echte Dropbox.exe bestand is een software component van Dropbox door Dropbox.

DropBox is een afkorting voor DropBox Desktop Client

Dropbox.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of Dropbox.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om Dropbox.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update DropBox Desktop Client. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat Dropbox.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Dropbox.exe bestandsinfo

Het proces DropBox Desktop Client hoort bij de software Phoenix R/C of TeamSpeak (versie 3 Client) van DropShots of Evenflow..

Omschrijving: Windows heeft Dropbox.exe niet nodig. Bestand Dropbox.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Het bestandsformaat op Windows 10/8/7/XP is 13,179,660 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/dropbox.exe.html 
Het is geen Windows systeemcomponent. Bestand Dropbox.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: User Shell Folders, MACHINE\Run, Shell Folders, DEFAULT\User Shell Folders). Dropbox.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 38% gevaarlijk.

Als Dropbox.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 35% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes (94% van alle voorkomende bestanden), 405,504 bytes of 8,767,575 bytes. Het is geen Windows kernbestand. Het bestand is digitaal gesigneerd. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: User Shell Folders, MACHINE\Run, Shell Folders, DEFAULT\User Shell Folders). Het programma is niet zichtbaar. Programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Dropbox.exe kan toezicht houden op toepassingen.
Als u problemen heeft met Dropbox.exe, kunt u de ontwikkelaar, www.dropbox.com, om ondersteuning vragen, of Dropbox verwijderen in het Windows Configuratiescherm onder Software of Programa's.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Dropbox.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Dropbox.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over Dropbox.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Dropbox op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met Dropbox te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het Dropbox.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

Dropbox scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.