Home > Bestanden > openvpn.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een openvpn fout

Het echte openvpn.exe bestand is een software component van Hotspot Shield door .

OpenVPN is een afkorting voor OpenVPN Daemon

Openvpn.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of openvpn.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om openvpn.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update OpenVPN Daemon. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat openvpn.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Openvpn.exe bestandsinfo

Het proces OpenVPN Daemon of pia_manager

hoort bij de software Express Vpn of CyberGhost (versie 6, 7, 8, 5) of Hotspot Shield of AVG Secure VPN of Avast SecureLine VPN of ProtonVPN of Avast Premier of Avast Internet Security of HMA! Pro VPN of Kaspersky Secure Connection of Avast Free Antivirus of Private Internet Access (versie v79, v81) of Avast SecureLine of SurfEasy VPN of Norton Secure VPN of VPNetwork LLC - TorGuard - Online Privacy of IPVanish of Surfshark of VirtualShield of Bitdefender VPN

van The OpenVPN Project (openvpn.net) of AnchorFree (anchorfree.com) of London Trust Media of ExpressVPN..

Omschrijving: Windows heeft openvpn.exe niet nodig. Openvpn.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 690,176 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 694,272 bytes en nog 91 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/openvpn.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Openvpn.exe is geen Windows kernbestand. De toepassing gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk.

  • Als openvpn.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 799,232 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 883,072 bytes, 745,824 bytes of 677,688 bytes. Het is geen Windows systeembestand. Programma is niet zichtbaar. De toepassing gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Openvpn.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf.
    De software ontwikkelaar Saferweb biedt directe ondersteuning (support.saferweb.com). In het geval van problemen met openvpn.exe, kunt u het gehele programma SaferWeb of OpenVPN 2.3.6-I603 verwijderen in het Windows Configuratiescherm, of kijken of er een nieuwere versie beschikbaar is.
  • Als openvpn.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 799,232 bytes (60% van alle voorkomende bestanden), 730,624 bytes of 883,072 bytes. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Het programma is niet zichtbaar.
  • Als openvpn.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 94% gevaarlijk. Bestandsformaat is 799,232 bytes (75% van alle voorkomende bestanden) of 876,544 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als openvpn.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het openvpn.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
48 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over openvpn.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met openvpn op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met openvpn te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het openvpn.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

openvpn scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.