Home > Bestanden > wlanext.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wlanext fout

Het echte wlanext.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

WLANExt is een afkorting voor Wireless LAN Extensibility Service

Wlanext.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wlanext.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wlanext.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Wireless LAN. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wlanext.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wlanext.exe bestandsinfo

Het proces Windows Wireless LAN (versie 802.11 Extensibility Framework) hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wlanext.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Wlanext.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 77,312 bytes (31% van alle voorkomende bestanden), 78,336 bytes en nog 6 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wlanext.exe.html 
Het is een Windows kernsysteembestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Wlanext.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten? Als wlanext.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 86% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,638,336 bytes (17% van alle voorkomende bestanden), 2,484,736 bytes en nog 8 varianten. Het programma is niet zichtbaar. Wlanext.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Wlanext.exe is geen Windows systeemcomponent. Wlanext.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. wlanext.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wlanext.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wlanext.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wlanext.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wlanext op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wlanext te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wlanext.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wlanext scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.