Home > Bestanden > IEHelper.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus IEHelper te verwijderen

Sommige anti-malware programma's categoriseren IEHelper.dll als een schadelijke extensie voor Internet Explorer: bijvoorbeeld SpywareProtect2009 (gevonden door Symantec), en Trojan-FakeAV.Win32.WinSpywareProtect.eo of not-a-virus:FraudTool.Win32.WinSpywareProtect.kz (gevonden door Kaspersky). Dit soort invoegtoepassingen kunnen advertenties tonen, uw computer vertragen en allerlei andere fouten veroorzaken. Als u zich niet kunt herinneren dat u de bijbehorende IEHelper Module software heeft geinstalleerd, is dat geen verrassing. In de meeste gevallen wordt dit soort adware bijkomend geinstalleerd wanneer u een freeware product installeert, zoals Youtube Downloader of een PDF Converter. In het volgende deel kunt u meer lezen over IEHelper Module en hoe ervan af te komen.

Klik hier om de IEHelper Module malware automatisch te verwijderen.

Hints om IEHelper.dll gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update IEHelper Module. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat IEHelper.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

IEHelper.dll bestandsinfo

Het proces IEHelper Module of Systweak Ad and Popup Blocker - Helper Module of Browser Configuration Utility IE BHO for Upgrade Checking of iehelper Module of IEHelper BHO module

hoort bij de software Systweak Advanced System Optimizer of Browser Configuration Utility of IBM Lotus Organizer (versie 6 - English) of Lotus Organizer of of QIYI SOFTWARE of www.iqiyi.com?src=clienticon of FileStream Web Boomerang of Actuate LRX for Microsoft of Instant Help Application of Uninstall DLExpert

van Systweak (www.systweak.com) of DeviceVM (www.splashtop.com) of of Actuate Software of PPStream (www.pps.tv) of Actuate of VK Soft..

Omschrijving: Windows heeft IEHelper.dll niet nodig. IEHelper.dll bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 10,752 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 12,032 bytes en nog 7 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/iehelper.dll.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is CF7C3CF0-4B15-11D1-ABED-709549C10000 of A6927151-F5B4-11D4-AE7A-00D00925CF52 of nog 29 varianten. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. De toepassing is niet zichtbaar. Het kan Internetbrowser monitoren. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Het bestand is geen Windows systeembestand. Er is geen bestandsinformatie. IEHelper.dll lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 91% gevaarlijk.

 • Als IEHelper.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 83,456 bytes (32% van alle voorkomende bestanden), 65,536 bytes en nog 11 varianten. De toepassing is niet zichtbaar. Het kan het gedrag van Internet Explorer veranderen of monitoren. Bestand IEHelper.dll is geen Windows kernbestand. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving.
  In het geval dat u problemen ondervindt met het gebruik van IEHelper.dll, kunt u in het ondersteuning gedeelte van de website van Splashtop zoeken naar een oplossing, of het programma verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Browser Configuration Utility of Advanced System Optimizer).
 • Als IEHelper.dll wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 65,536 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het kan het gedrag van Internet Explorer veranderen of monitoren. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Bestand IEHelper.dll is geen Windows kernbestand.
  De ontwikkelaar IBM biedt ondersteuning voor assistentie, en een uninstaller (Configuratiescherm ⇒ Programma's wijzigen of verwijderenIBM Lotus Organizer 6 - English).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als IEHelper.dll. Controleer daarom het IEHelper.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als IEHelper Module de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
 1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
 2. Klik op Internet options.
 3. Klik op de Advanced tabtoets.
 4. Klik op de Reset... knop.
 5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
37 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over IEHelper.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met IEHelper op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende IEHelper proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de IEHelper.dll op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

IEHelper scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.