Home > Bestanden > java.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een java fout

Java.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of java.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om java.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Java™ Platform SE binary. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat java.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Java.exe bestandsinfo

Het proces Java™ Platform SE binary of ddefudngmhixt of Java launcher of Google Chrome of QrZ of Novo Grid Node Container of Java Executive by Jar2Exe, RegExLab.com(Created by (versie J2E 1.8 Trial, RegExLab.com) of SyAM Desktop Monitor Central (versie 3.10)

hoort bij de software Java™ Platform (versie SE 6, SE 7, SE 8) of OpenEdge of Maya of lxrqbnym of Marimba of Maya 6.0 Documentation Server of IBM Developer Kit for Windows, Java (versie 2,) of WebPAM

van Sun Microsystems (www.sun.com) of Oracle (www.oracle.com) of Alias (usa.autodesk.com) of kjt of IBM (www.ibm.com) of Marimba (www.marimba.com) of SyAM Software of Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: java.exe is de Java Runtime omgeving en de API die geleverd wordt bij de meeste software suites door zowel de originele licentiehouder of leveranciers zoals Macromedia, Logitech, Intuit enzovoorts. Het integreert met de internet browsers zodat op java gebaseerde internet protocollen met Java bytecode kunnen functioneren.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft java.exe niet nodig. Java.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32 - e.g. C:\java\jre\v14\bin\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 135,168 bytes (80% van alle voorkomende bestanden), 144,792 bytes en nog 5 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/java.exe.html 
Programma is niet zichtbaar. Bestand java.exe is geen Windows kernbestand. Het programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk.

 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk. Bestandsformaat is 45,161 bytes (23% van alle voorkomende bestanden), 135,168 bytes en nog 20 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Er is geen informatie over de maker van dit bestand.
  Als u problemen heeft met java.exe, kunt u de software Java(TM) 6 Update verwijderen via de "Programma's wijzigen of verwijderen" functie in het Windows Configuratiescherm, vraag ondersteuning van de software ontwikkelaar Oracle of update het programma naar de nieuwste versie.
 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk. Bestandsformaat is 135,168 bytes (36% van alle voorkomende bestanden), 249,856 bytes, 145,184 bytes, 174,056 bytes of 144,792 bytes. Het bestand is geen Windows systeembestand. Het programma is niet zichtbaar. Het is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand.
 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 835,584 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 248,273 bytes, 13,179,660 bytes of 145,499 bytes.
 • Als java.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 66% gevaarlijk. Bestandsformaat is 518,656 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 565,760 bytes.
 • Als java.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 96% gevaarlijk. Bestandsformaat is 28,864 bytes.
 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 532,680 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 614,912 bytes.
 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 9,437,184 bytes.
 • Als java.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 529,408 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als java.exe. Controleer daarom het java.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
45 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over java.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met java op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met java te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het java.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

java scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.