Home > Bestanden > msmsgs.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een msmsgs fout

Het echte msmsgs.exe bestand is een software component van Windows Messenger door Microsoft.

MsMsgs is een afkorting voor Microsoft Messages

Msmsgs.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of msmsgs.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om msmsgs.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Messenger. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat msmsgs.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Msmsgs.exe bestandsinfo

Het proces Windows Messenger of Messenger of Messenger Client of strch hoort bij de software Messenger of NVIDIA ForceWare Network of MSN Add-in for Windows of MSEssentials of Verizon Media Manager of Trusteer Endpoint Protection van Microsoft (www.microsoft.com) of ProIntel..

Omschrijving: Dit programma is het proces voor het Microsoft MSN Messenger programma, een van de verschillende gemeenschappelijke instant messaging systemen die worden gebruikt op de PC. Het is standaard ingeschakeld op vele PC's, maar kan worden uitgeschakeld als u geen gebruik maakt van MSN Messenger. Pas op voor verkeerd gespelde varianten van msmsgs.exe want deze zijn vaak malware in vermomming.

Gedetailleerde Analyse: msmsgs.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Msmsgs.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" - mostly C:\Program Files\Messenger\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 1,695,232 bytes (45% van alle voorkomende bestanden), 1,694,208 bytes en nog 16 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/msmsgs.exe.html 
Het bestand is geen Windows kernbestand. Msmsgs.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Msmsgs.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als msmsgs.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk. Bestandsformaat is 215,456 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 215,552 bytes en nog 9 varianten. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het is geen Windows kernbestand. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, DEFAULT\Run, MACHINE\RunServices). Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Msmsgs.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
  • Als msmsgs.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 96% gevaarlijk. Bestandsformaat is 215,456 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het programma is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Msmsgs.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als msmsgs.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het msmsgs.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
74 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over msmsgs.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met msmsgs op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met msmsgs te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het msmsgs.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

msmsgs scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.