Home > Bestanden > osa.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een osa fout

Osa.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of osa.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om osa.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Microsoft Office Wrapper. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat osa.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Osa.exe bestandsinfo

Het proces Microsoft Office Wrapper of Microsoft Office XP component hoort bij de software Microsoft Office (versie 97, Professional Edition, 97, Standard Edition, 97, Professional) of Microsoft Excel (versie 97) of Microsoft Word (versie 97) of Microsoft Office XP Professional of Microsoft Access (versie 2002) of Microsoft Office XP Small Business of Microsoft Office XP of Microsoft Office XP Professional with van (www.microsoft.com)..

Omschrijving: De Office Startup Assistant is een onderdeel dat begint te lopen bij het opstarten en verondersteld wordt om Microsoft Office-programma's, zoals Word of Excel te lanceren door bepaalde onderdelen van Office in het geheugen te plaatsen, zodat ze beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Dit is een optionele functie, en veel gebruikers schakelen de Startup Assistant uit, omdat ze het gevoel hebben dat het preloaden van een programma dat ze niet gaan gebruiken in feite een verspilling van systeembronnen is.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft osa.exe niet nodig. Osa.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 51,984 bytes (75% van alle voorkomende bestanden), 83,360 bytes of 61,440 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/osa.exe.html 
Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders). Het is geen Windows systeembestand. Programma heeft geen zichtbaar venster. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 38% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als osa.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het osa.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
58 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over osa.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met osa op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met osa te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het osa.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

osa scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.