Home > Bestanden > procexp.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een procexp fout

Het echte procexp.exe bestand is een software component van Sysinternals Process Explorer door Microsoft.

ProcExp is een afkorting voor Sysinternals Process Explorer

Procexp.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of procexp.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om procexp.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Sysinternals Process Explorer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat procexp.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Procexp.exe bestandsinfo

Het proces Sysinternals Process Explorer hoort bij de software Process Explorer of Sysinternals Utilities van Sysinternals - www.sysinternals.com (technet.microsoft.com/en-us/sysinternals) of Sysinternals (technet.microsoft.com/en-us/sysinternals) of Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Windows heeft procexp.exe niet nodig. Procexp.exe bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 2,925,760 bytes (18% van alle voorkomende bestanden), 2,508,440 bytes en nog 14 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/procexp.exe.html 
Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Procexp.exe is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Procexp.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk.

 • Als procexp.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,550,592 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 4,177,272 bytes en nog 7 varianten. Procexp.exe is geen Windows systeembestand. Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Procexp.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  Als u problemen heeft met procexp.exe, kunt u Sysinternals Utilities verwijderen, of proberen ondersteuning te krijgen van de software ontwikkelaar. Klik op Sysinternals Utilities in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen, of klik op technet.microsoft.com om de website van de ontwikkelaar te bezoeken.
 • Als procexp.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 2,508,432 bytes (30% van alle voorkomende bestanden), 2,712,200 bytes en nog 6 varianten. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Programma is niet zichtbaar. Procexp.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  De software ontwikkelaar Sysinternals biedt een uninstaller aan (Configuratiescherm->Software->procexp of Sysinternals Utilities).
 • Als procexp.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,522,600 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 2,738,264 bytes, 2,691,192 bytes, 3,550,064 bytes of 4,754,224 bytes.
 • Als procexp.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 25% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,522,600 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 3,523,624 bytes of 2,480,312 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als procexp.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het procexp.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
45 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over procexp.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met procexp op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met procexp te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het procexp.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

procexp scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.