Home > Bestanden > realsched.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een realsched fout

Realsched.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of realsched.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om realsched.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update RealNetworks Scheduler. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat realsched.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Realsched.exe bestandsinfo

Het proces RealNetworks Scheduler of OxyCrypt hoort bij de software RealPlayer (versie (32-bit)) of RealPlayer Scheduler of RealPlayer Cloud (versie (32-bit)) of RealOne Player (versie (32-bit)) of RealTimes (versie (32-bit)) of Oxy by HansKanns van (www.realnetworks.com) of Oxy by HansKanns..

Omschrijving: realsched.exe is de Real Networks Scheduler, die geïnstalleerd is als onderdeel van de RealOne Player, wordt soms als "evntsvc" weergegeven. Deze wordt gebruikt om snel andere RealOne Player onderdelen diverse taken te laten uitvoeren en om de RealNetworks Media Type Helper, die controles van bestandstypen behandeld door de RealOne Player uitvoert. Sommige PC-gebruikers schakelen dit uit want het is niet essentieel en verbruikt veel CPU cycli.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft realsched.exe niet nodig. Realsched.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 295,512 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 296,056 bytes en nog 14 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/realsched.exe.html 
Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het proces is niet zichtbaar. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Realsched.exe kan inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 43% gevaarlijk.

  • Als realsched.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 45% gevaarlijk. Bestandsformaat is 180,269 bytes (36% van alle voorkomende bestanden), 202,256 bytes en nog 6 varianten. Bestand realsched.exe is geen Windows systeemcomponent. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het bestand heeft een digitale signatuur. Realsched.exe kan zichzelf verbergen, toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.
  • Als realsched.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 125,440 bytes. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand realsched.exe is geen Windows systeembestand. Realsched.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als realsched.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het realsched.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
187 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over realsched.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met realsched op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met realsched te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het realsched.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

realsched scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.