Home > Bestanden > taskhost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een taskhost fout

Taskhost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of taskhost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om taskhost.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Host Process for Windows Tasks. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat taskhost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Taskhost.exe bestandsinfo

Het proces Host Process for Windows Tasks of Hostproces voor Windows-taken of Host Process for Windows Task of Værtsproces for Windows-opgaver of UnpackRAR of Processus hôte pour Tâches Windows of HostProctocal of Hostprozess für Windows-Aufgaben

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Windows of Microsoft Windows Operativsystem of UnpackRAR of Système d’exploitation Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows

van Microsoft (www.microsoft.com) of SoftComp..

Omschrijving: taskhost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Taskhost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 49,152 bytes (98% van alle voorkomende bestanden) of 50,688 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/taskhost.exe.html 
Taskhost.exe is een Windows kernsysteembestand. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als taskhost.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 299,008 bytes. Het bestand is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Taskhost.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als taskhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 341,504 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 456,192 bytes. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\User Shell Folders). Het is geen Windows systeemcomponent. Taskhost.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als taskhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 386,048 bytes.
  • Als taskhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 132,608 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als taskhost.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het taskhost.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

task host exe zit bij mij onder taakbeheer, processen. die kom ik na formateren 2x tegen. is hier vaaf te komen.
Anneke
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van taskhost.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review.
46 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over taskhost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met taskhost op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met taskhost te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het taskhost.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

taskhost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.