Home > Bestanden > regsvr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een regsvr fout

Het echte regsvr.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

RegSvr is een afkorting voor Registry Server

Regsvr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of regsvr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om regsvr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Avast Antivirus Installer. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat regsvr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Regsvr.exe bestandsinfo

Het proces Avast Antivirus Installer of Microsoft Corparation hoort bij de software Avast Free Antivirus van AVAST Software (www.avast.com)..

Omschrijving: Windows heeft regsvr.exe niet nodig. Bestand regsvr.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 807,388 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 650,241 bytes en nog 7 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/regsvr.exe.html 
Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het is geen Windows kernbestand. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, Winlogon\Shell, DEFAULT\Run). Regsvr.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 87% gevaarlijk.

  • Als regsvr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 81% gevaarlijk. Bestandsformaat is 686,975 bytes (28% van alle voorkomende bestanden), 617,472 bytes en nog 4 varianten. Er is geen omschrijving van het programma. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, Winlogon\Shell, DEFAULT\Run). Het is geen Windows systeemcomponent. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Regsvr.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als regsvr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 1,360,376 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 1,422,720 bytes. Programma heeft geen zichtbaar venster. Regsvr.exe is digitaal gesigneerd. Het bestand is geen Windows kernbestand. Regsvr.exe kan toezicht houden op toepassingen.
    In het geval dat u problemen ondervindt met het gebruik van regsvr.exe, kunt u in het ondersteuning gedeelte van de website van Avast zoeken naar een oplossing, of het programma verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > Avast Free Antivirus).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als regsvr.exe. Controleer daarom het regsvr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
58 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over regsvr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met regsvr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met regsvr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het regsvr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

regsvr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.