Home > Bestanden > RtHDVCpl.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een RtHDVCpl fout

RtHDVCpl.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of RtHDVCpl.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om RtHDVCpl.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update HD Audio Control Panel. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat RtHDVCpl.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

RtHDVCpl.exe bestandsinfo

Het proces HD Audio Control Panel of Realtek HD Audio Manager of Realtek HD Audio configuratie hoort bij de software HD Audio Control Panel of Realtek High Definition Audio Driver of Realtek High Definition Audio of Realtek HDMI Audio Driver for ATI of Realtek HDMI Audio Driver for van Realtek Semiconductor (www.realtek.com.tw)..

Omschrijving: Windows heeft RtHDVCpl.exe niet nodig. RtHDVCpl.exe bevindt zich in de map C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 4,907,008 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 4,702,208 bytes en nog 25 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/rthdvcpl.exe.html 
RtHDVCpl.exe is geen Windows systeemcomponent. Bestand RtHDVCpl.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Programma is niet zichtbaar. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. RtHDVCpl.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 37% gevaarlijk.

  • Als RtHDVCpl.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 20% gevaarlijk. Bestandsformaat is 8,120,864 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 12,205,784 bytes en nog 32 varianten. Het bestand is geen Windows kernbestand. RtHDVCpl.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. RtHDVCpl.exe is digitaal gesigneerd. RtHDVCpl.exe is een bestand met Verisign signatuur. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Programma is niet zichtbaar. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. RtHDVCpl.exe kan inputs onthouden.
    Als u het programma wil verwijderen, gaat u naar het Configuratiescherm ⇒ Software ⇒ Realtek High Definition Audio Driver of Realtek High Definition Audio.
  • Als RtHDVCpl.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 39,424 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 30,208 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run). Het is geen Windows kernbestand. RtHDVCpl.exe kan toezicht houden op toepassingen. RtHDVCpl.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als RtHDVCpl.exe. Controleer daarom het RtHDVCpl.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
52 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over RtHDVCpl.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met RtHDVCpl op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met RtHDVCpl te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het RtHDVCpl.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

RtHDVCpl scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.