Home > Bestanden > runonce.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een runonce fout

Het echte runonce.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

RunOnce is een afkorting voor Run Once Wrapper Utility

Runonce.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of runonce.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om runonce.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Run Once Wrapper. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat runonce.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Runonce.exe bestandsinfo

Het proces Run Once Wrapper of Remote Service Application hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Remote Service Application van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: runonce.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Runonce.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 50,688 bytes (77% van alle voorkomende bestanden), 48,640 bytes of 36,864 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/runonce.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Runonce.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als runonce.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk. Bestandsformaat is 50,688 bytes (60% van alle voorkomende bestanden), 36,864 bytes of 47,104 bytes. Runonce.exe is een Windows systeemcomponent. Bestand runonce.exe is een bestand met Microsoft signatuur. Het programma heeft geen zichtbaar venster.
  • Als runonce.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 674,816 bytes. Programma heeft geen zichtbaar venster. Programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run). Runonce.exe is geen Windows systeembestand. Runonce.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
  • Als runonce.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 78% gevaarlijk. Bestandsformaat is 674,816 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als runonce.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het runonce.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over runonce.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met runonce op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met runonce te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het runonce.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

runonce scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.