Home > Bestanden > RuntimeBroker.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een RuntimeBroker fout

Het echte RuntimeBroker.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

RuntimeBroker.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of RuntimeBroker.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om RuntimeBroker.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Runtime Broker. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat RuntimeBroker.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

RuntimeBroker.exe bestandsinfo

Het proces Runtime Broker hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of runtimebroker van Microsoft (www.microsoft.com) of www.kdsmarketing.com..

Omschrijving: RuntimeBroker.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand RuntimeBroker.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 29,888 bytes (23% van alle voorkomende bestanden), 29,408 bytes en nog 6 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/runtimebroker.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Bestand RuntimeBroker.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 6% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als RuntimeBroker.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 83% gevaarlijk. Bestandsformaat is 557,056 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 1,338,368 bytes of 360,448 bytes. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Programma is niet zichtbaar. Het is geen Windows systeemcomponent. RuntimeBroker.exe kan andere programma's manipuleren.
  • Als RuntimeBroker.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk. Bestandsformaat is 75,976 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 349,184 bytes. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. RuntimeBroker.exe is geen Windows kernbestand. RuntimeBroker.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als RuntimeBroker.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het RuntimeBroker.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

play op niet op oke
jordi
46 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet").
Als je meer weet over RuntimeBroker.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met RuntimeBroker op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met RuntimeBroker te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het RuntimeBroker.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

RuntimeBroker scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.