Home > Bestanden > ShellExt.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een ShellExt fout

Het echte ShellExt.dll bestand is een software component van Microsoft File Explorer door .

ShellExt is een afkorting voor Microsoft Windows Shell Extension

ShellExt.dll is een Windows DLL bestand. DLL is de afkorting voor Dynamic Link Library. DLL bestanden zijn nodig voor programma's of web browser uitbreidingen, omdat ze programma code, gegevens en hulpmiddelen bevatten Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of ShellExt.dll een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om ShellExt.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update ShellExt.dll. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat ShellExt.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

ShellExt.dll bestandsinfo

Het proces Microsoft Security Client Shell Extension of Shell Extension of ShellExt Dynamic Link Library of AxCrypt Shell Extension of Agent Ransack Shell Extensions of Microsoft Security Essentials Shell Extension of Power MP3 WMA Converter Shell Extension

hoort bij de software Microsoft Security Client of Ad-Aware of HP CloudDrive of Microsoft Security Essentials of AxCrypt of Power MP3 WMA Converter (versie 2010,) of ESET Smart Security of AxCrypt (Alleen verwijderen)

van Microsoft (www.microsoft.com) of Versionate of Lavasoft AB (www.lavasoft.com) of Axantum Software AB (www.axantum.com) of Mythicsoft of CooolSoft of ESET (www.eset.com)..

Omschrijving: ShellExt.dll wordt geïnstalleerd en gebruikt door vele verschillende software toepassingen. Dit programma is een Shell Extensie. Shell Extensies geven je directe toegang tot diverse mogelijkheden van geïnstalleerde programma’s, door te rechtsklikken op objecten op het Bureaublad of in de Windows Verkenner.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft ShellExt.dll niet nodig. Bestand ShellExt.dll bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 301,128 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 272,464 bytes en nog 14 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/shellext.dll.html 
Een .dll bestand (Dynamic Link Library) is een speciaal type Windows programma dat functies bevat die andere programma's kunnen oproepen. Dit .dll bestand kan in alle lopende processen geïnjecteerd worden en kan hun gedrag veranderen of manipuleren. Het proces is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Er is geen gedetailleerde omschrijving van deze dienst. Het bestand is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Het programma kan gedeïnstalleerd worden in het Configuratiescherm. ShellExt.dll kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als ShellExt.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het ShellExt.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
72 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over ShellExt.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met ShellExt op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met ShellExt te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het ShellExt.dll proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

ShellExt scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.