Home > Bestanden > Skype.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een Skype fout

Skype.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of Skype.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om Skype.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Media Player. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat Skype.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Skype.exe bestandsinfo

Het proces Windows Media Player of AutoIt v3 Script of Skype. Take a deep breath hoort bij de software Skype versie of AutoIt v3 Script of Microsoft Windows Operating System van (www.skype.com) of Microsoft (www.microsoft.com) of AutoIt Team..

Omschrijving: Windows heeft Skype.exe niet nodig. Skype.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Het bestandsformaat op Windows 10/8/7/XP is 13,179,660 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/skype.exe.html 
Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Het is geen Windows systeembestand. Skype.exe is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Programma kan verwijderd worden door middel van het configuratiescherm. Add\Remove programs applet. Het proces start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run, User Shell Folders). Skype.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 14% gevaarlijk.

  • Als Skype.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 28% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes (66% van alle voorkomende bestanden) of 750,320 bytes. Skype.exe is geen Windows kernbestand. Skype.exe is digitaal gesigneerd. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run, User Shell Folders). Skype.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als Skype.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 99% gevaarlijk. Bestandsformaat is 398,192 bytes. Er is geen bestandsinformatie. Bestand Skype.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Programma heeft geen zichtbaar venster. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, MACHINE\Run, User Shell Folders). Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Bestand Skype.exe is geen Windows systeemcomponent. Skype.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als Skype.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het Skype.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

geen map skype exe te vinden
41 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet").
Als je meer weet over Skype.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met Skype op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met Skype te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het Skype.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

Skype scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.