Home > Bestanden > taskmgr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een taskmgr fout

Taskmgr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of taskmgr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om taskmgr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Task Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat taskmgr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Taskmgr.exe bestandsinfo

Het proces Windows Task Manager of Task Manager of Host Security Platform of hscangui of Gerenciador de Tarefas do Windows of Hypophypophysism anthocyan's latinate sodwork of Taakbeheer of Windows Taakbeheer

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Generic Host Process of Rosinduline trichomatose gerbillus of Microsoft Windows Operativsystem of datainfo hscangui of Application

van Microsoft (www.microsoft.com) of Srevent of Hewlett-Packard Company (www.hp.com) of datainfo..

Omschrijving: De taskmgr.exe zit in de Windows NT/XP/2000/2003 edities en houdt bij welke applicaties en processen draaien gebaseerd op toegang tot de harde schijf. Deze informatie wordt vervolgens doorgegeven aan het schijfdefragmentatie programma. Deze zal vervolgens de gegevens en toepassingen op de harde schijf reorganiseren en optimaliseren, zodat de programma’s en bestanden die u het meest gebruikt sneller laden. Het is eveneens de interface waarmee niet reagerende programma’s stop kunnen worden gezet. Het geeft ook overzicht van de CPU werking en geheugen gebruik. Daarnaast bestaat de mogelijkheid activiteiten te beoordelen gebaseerd op 15 parameters. De beheerder kan de netwerkactiviteit van iedere host op dat specifieke netwerk bekijken met dit proces.

Gedetailleerde Analyse: taskmgr.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Taskmgr.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 135,680 bytes (47% van alle voorkomende bestanden), 227,328 bytes en nog 18 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/taskmgr.exe.html 
Het bestand is een Windows kernsysteembestand. Het programma heeft een zichtbaar venster. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Taskmgr.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 1% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 55,300 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 22,987 bytes en nog 8 varianten. Taskmgr.exe is geen Windows systeembestand. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. De toepassing is niet zichtbaar. Programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\RunServices). Taskmgr.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 67% gevaarlijk. Bestandsformaat is 126,976 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 78,336 bytes, 80,384 bytes of 54,272 bytes. Bestand taskmgr.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows kernbestand. Taskmgr.exe kan zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,179,660 bytes.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 70,656 bytes.
  • Als taskmgr.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 94,208 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als taskmgr.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het taskmgr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
57 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over taskmgr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met taskmgr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met taskmgr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het taskmgr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

taskmgr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.