Home > Bestanden > wuauclt.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wuauclt fout

Het echte wuauclt.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

WUAUClt is een afkorting voor Windows Update Auto Update Client

Wuauclt.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wuauclt.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wuauclt.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Update. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wuauclt.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wuauclt.exe bestandsinfo

Het proces Windows Update of Automatic Updates of Windows Update Automatic Updates hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Windows Update van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wuauclt.exe is een proces dat de Microsoft AutoUpdate functie implementeert voor verschillende versies van Windows. Het process draait op de achtergrond, normaal stationair, maar periodiek maakt het contact het de Microsoft-website om te controleren of er beschikbare updates zijn die vereist zijn voor uw installatie. Wanneer er updates of patches zijn gedetecteerd vraagt het programma u of u ze wil installeren. Om dit uit te schakelen, dient u de automatische updates uit te zetten binnen Systeemgegevens in het Configuratiescherm.

Gedetailleerde Analyse: wuauclt.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand wuauclt.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 53,784 bytes (43% van alle voorkomende bestanden), 53,472 bytes en nog 13 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wuauclt.exe.html 
Het bestand heeft een digitale signatuur. Het is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 8% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als wuauclt.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,064 bytes. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het programma is niet zichtbaar. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: RunOnce, MACHINE\Run, Run). Het is geen Windows kernbestand. Wuauclt.exe kan inputs onthouden.
  • Als wuauclt.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 593,920 bytes. De toepassing heeft geen bestandsomschrijving. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Het programma gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het is geen Windows systeembestand. Wuauclt.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als wuauclt.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 77,824 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wuauclt.exe. Controleer daarom het wuauclt.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Gelijk verwijderen + pc opschonen. Mijn bios instellingen zijn zelfs aangepast...
Jan
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van wuauclt.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 87 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over wuauclt.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wuauclt op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wuauclt te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wuauclt.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wuauclt scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.