Home > Bestanden > sppsvc.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een sppsvc fout

Het echte sppsvc.exe bestand is een software component van Microsoft Windows Operating System door .

SPPSvc is een afkorting voor Microsoft Software Protection Platform Service

Sppsvc.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of sppsvc.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om sppsvc.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update sppsvc.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat sppsvc.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Sppsvc.exe bestandsinfo

Het proces Microsoft Software Protection Platform Service hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Microsoft Windows®-besturingssysteem of Besturingssysteem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Windows heeft sppsvc.exe niet nodig. Sppsvc.exe bevindt zich in de map C:\Windows. Het bestandsformaat op Windows 10/11/7 is 10,240 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/sppsvc.exe.html 
Het programma heeft geen zichtbaar venster. Sppsvc.exe is geen Windows systeembestand. Het bestand is een onbekend bestand in de Windowsmap. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk.

  • Als sppsvc.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,179,520 bytes (62% van alle voorkomende bestanden), 5,598,832 bytes en nog 4 varianten. Bestand sppsvc.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster.
    De ontwikkelaar Microsoft biedt ondersteuning voor assistentie, en een uninstaller (Configuratiescherm ⇒ Programma's wijzigen of verwijderenMicrosoft Windows).
  • Als sppsvc.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 77% gevaarlijk. Bestandsformaat is 315,392 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 323,072 bytes of 3,524,608 bytes. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. Het is een onbekend bestand in de Windowsmap. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Sppsvc.exe kan andere programma's manipuleren.
  • Als sppsvc.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 84% gevaarlijk. Bestandsformaat is 134,670 bytes.
  • Als sppsvc.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 556,032 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als sppsvc.exe. Controleer daarom het sppsvc.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over sppsvc.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met sppsvc op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met sppsvc te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het sppsvc.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

sppsvc scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.