Home > Bestanden > SynTPEnh.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een SynTPEnh fout

Het echte SynTPEnh.exe bestand is een software component van Synaptics Pointing Device door .

SynTPEnh is een afkorting voor Synaptics TouchPad Enhancements

SynTPEnh.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of SynTPEnh.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om SynTPEnh.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Synaptics TouchPad Enhancements. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat SynTPEnh.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

SynTPEnh.exe bestandsinfo

Het proces Synaptics TouchPad Enhancements of Synaptics TouchPad (versie 64-bit Enhancements, 32-bit Enhancements) hoort bij de software Synaptics Pointing Device Driver van Synaptics (www.synaptics.com)..

Omschrijving: SynTPEnh.exe implementeert een aantal extra configuratieopties en uitbreidingen voor touchpads van Synaptics, bijvoorbeeld om de knoppenfuncties te definiëren of de gevoeligheid te veranderen. Synaptic touchpads bevinden zich op miljoenen laptops. Hetzelfde geldt voor SynTPLpr.exe, dat meer basisfunctionaliteit biedt voor Synaptics touchpads. Deze beide processen moeten gewoonlijk blijven lopen, om er zeker van te zijn dat de touchpad goed functioneert.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft SynTPEnh.exe niet nodig. SynTPEnh.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/11/7 zijn 2,837,288 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 3,954,352 bytes en nog 172 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/syntpenh.exe.html 
Het bestand is geen Windows systeembestand. SynTPEnh.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het bestand is een bestand met Verisign signatuur. Het programma is niet zichtbaar. SynTPEnh.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

Als SynTPEnh.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 54% gevaarlijk. Bestandsformaat is 4,179,544 bytes. Het bestand heeft een digitale signatuur. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het is een bestand met Verisign signatuur. Het programma is niet zichtbaar. SynTPEnh.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als SynTPEnh.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het SynTPEnh.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Op een HP Z240 met Win10 is deze Service aanwezig en ingeschakeld. Het zorgt ervoor dat het geheugen volloopt. Na uitschakelen blijft geheugen stabiel.
Patrick van Ewijk
53 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet").
Als je meer weet over SynTPEnh.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met SynTPEnh op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met SynTPEnh te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het SynTPEnh.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

SynTPEnh scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.