Home > Bestanden > taskeng.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een taskeng fout

Taskeng.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of taskeng.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om taskeng.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Task Scheduler Engine. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat taskeng.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Taskeng.exe bestandsinfo

Het proces Task Scheduler Engine of Taakplanner-engine of Aufgabenplanungsmodul of poilo13 hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of downloader of Betriebssystem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com) of BienneSoft..

Omschrijving: taskeng.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand taskeng.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 192,000 bytes (38% van alle voorkomende bestanden), 169,472 bytes en nog 7 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/taskeng.exe.html 
Bestand taskeng.exe is een Windows systeembestand. Taskeng.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het proces is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 4% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als taskeng.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 55,296 bytes (85% van alle voorkomende bestanden) of 13,312 bytes. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. Het bestand is geen Windows kernbestand. Het proces is niet zichtbaar. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run). Het programma luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Taskeng.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als taskeng.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 705,922 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 532,480 bytes of 55,296 bytes. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run). Taskeng.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Taskeng.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
  • Als taskeng.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 16% gevaarlijk. Bestandsformaat is 464,384 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als taskeng.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het taskeng.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
95 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over taskeng.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met taskeng op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met taskeng te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het taskeng.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

taskeng scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.