Home > Bestanden > tmlisten.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een tmlisten fout

Het echte tmlisten.exe bestand is een software component van Trend Micro OfficeScan door Trend Micro.

TMListen is een afkorting voor Trend Micro Common Client Update Service for Listening for Updates

Tmlisten.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of tmlisten.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om tmlisten.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update tmlisten.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat tmlisten.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Tmlisten.exe bestandsinfo

Het proces Trend Micro Common Client Communication Service of Trend Micro OfficeScan Communication Service of TmListen Application of Trend Micro Client/Server Security Agent Listener hoort bij de software Trend Micro OfficeScan Client of Trend Micro Client/Server/Messaging Security for SMB of Trend Micro Worry-Free Business Security of Trend Micro Common Client of Trend Micro Client/Server Security Agent van Trend Micro (www.trendmicro.com)..

Omschrijving: Dit is een onderdeel van het OfficeScan antivirus-product van Trend Micro, dat vaak wordt gebruikt in zakelijke omgevingen. Het luistert naar commando's of antivirus-updates die de OfficeScan server doorstuurt en zorgt voor de nodige acties op clientcomputers. Het is vereist voor een goede bescherming van de PC's waarop het draait.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft tmlisten.exe niet nodig. Tmlisten.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van "C:\Program Files\Common Files" - mainly C:\Program Files\Trend Micro\OfficeScan Client\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 614,488 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 626,776 bytes en nog 25 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/tmlisten.exe.html 
Het proces heeft geen zichtbaar venster. Bestand tmlisten.exe is geen Windows systeemcomponent. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Tmlisten.exe kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk.

Als tmlisten.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 282,710 bytes (42% van alle voorkomende bestanden), 808,304 bytes, 626,776 bytes, 614,488 bytes of 618,584 bytes. Het proces heeft geen zichtbaar venster. De toepassing gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Er is geen bestandsinformatie. Tmlisten.exe kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als tmlisten.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het tmlisten.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over tmlisten.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met tmlisten op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met tmlisten te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het tmlisten.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

tmlisten scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.