Home > Bestanden > wins.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe het virus wins te verwijderen

The wins.exe bestand is een software component van Windows Internet Name Service door Microsoft.

WINS is een afkorting voor Windows Internet Name Service

De meeste antivirusprogramma's herkennen wins.exe als malware, b.v. TrendMicro herkent het als TROJ_SPNR.0BHH12 of TROJ_Generic.DIT, en Kaspersky herkent het als HEUR:Trojan.Win32.Generic of Backdoor.Win32.Agent.czpu.
Het gratis bestandsinformatieforum helpt u met manieren te vinden het te verwijderen. Als u meer weet over dit bestand, laat dan vooral een hint of commentaar achter voor andere gebruikers.

Klik om een Gratis Virusscan uit te voeren voor de wins.exe worm

Hints om wins.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Provides Internet Name Service. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wins.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wins.exe bestandsinfo

Het proces Provides Internet Name Service hoort bij de software Windows Internet Name Service of Explorer van onbekend..

Omschrijving: wins.exe is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Wins.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 27,648 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 4,624,896 bytes, 4,726,784 bytes of 2,843,136 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/wins.exe.html 
Er is geen omschrijving van het programma. Wins.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeembestand. De toepassing gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Wins.exe kan toezicht houden op toepassingen en inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk.

Als wins.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 102,840 bytes. Bestand wins.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het proces start als programma's worden gelanceerd. Bestand wins.exe is geen Windows systeemcomponent.

Belangrijk: Controleer het wins.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
41 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wins.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wins op

Voor een verdergaande analyse bleken ook de volgende programma's nuttig te zijn: Security Task Manager onderzoekt het lopende wins proces op uw computer en maakt dit proces aanschouwelijk. Malwarebytes, de bekende anti-malware tool deelt mee of de wins.exe op uw computer irritante advertenties weergeeft, die zorgen voor vertraagde processen. Een dergelijk ongewenst adware programma wordt door bepaalde antivirus software niet beschouwd als virus en wordt daarom niet aangemerkt voor de schoonmaak.

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste voor het vermijden van problemen met uw PC. Dat betekent een scan uitvoeren voor malware, de harde schijf schoonmaken met cleanmgr en sfc /scannow, programma's verwijderen die u niet meer nodig hebt. Verder het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig backups aan te maken of ten minste herstelpunten te creeren.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u het laatst hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die dit probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, voor Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth te geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

wins scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.