Home > Bestanden > wowexec.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wowexec fout

Wowexec.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wowexec.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wowexec.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Win16 Application Launcher. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wowexec.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wowexec.exe bestandsinfo

Het proces Windows Win16 Application Launcher of Startprogramm für Windows Win16-Anwendungen hoort bij de software Microsoft Windows™ Operating System of Betriebssystem Microsoft® Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: Het Windows-On-Windows proces, wowexec.exe, wordt opgroepen door het NT Virtual DOS Machine proces, ntvdm.exe, om 16-bit MSDOS programma’s of oudere games op huidige 32-bit besturingssysteem zoals Windows 2000, NT, XP en hoger te laten draaien. Het begint actief te werken zodra een 16-bit applicatie begint te draaien, maar blijft na het sluiten van de applicatie op de achtergrond doordraaien.

Gedetailleerde Analyse: wowexec.exe is belangkrijg voor Windows. Wowexec.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 10,368 bytes (98% van alle voorkomende bestanden) of 10,544 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/wowexec.exe.html 
Wowexec.exe is een Windows systeemcomponent. Wowexec.exe is een bestand met Microsoft signatuur. De toepassing is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 6% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wowexec.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wowexec.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
43 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wowexec.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wowexec op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wowexec te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wowexec.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wowexec scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.