Home > Bestanden > logon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een logon fout

Het echte logon.exe bestand is een software component van onbekend door onbekend.

Logon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of logon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om logon.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update logon.exe. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat logon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Logon.exe bestandsinfo

Het proces hoort bij de software msi Logon of sangfor logon of NbXrtTdbt5ujO2VJu3 van msi (www.msi.com) of sangfor of HgKbaq21X..

Omschrijving: Windows heeft logon.exe niet nodig. Logon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 34,308 bytes (13% van alle voorkomende bestanden), 50,180 bytes en nog 10 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/logon.exe.html 
Het proces heeft een zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, Run, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, MACHINE\Run). Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk.

  • Als logon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 29% gevaarlijk. Bestandsformaat is 82,944 bytes (60% van alle voorkomende bestanden) of 390,096 bytes. Het is geen Windows systeembestand. Logon.exe kan inputs onthouden en toezicht houden op toepassingen.
    Het is mogelijk het betreffende programma te verwijderen (Start > Configuratiescherm > Programma's wijzigen of verwijderen > SecureDoc).
  • Als logon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 28% gevaarlijk. Bestandsformaat is 102,400 bytes. Programma heeft een zichtbaar venster. Het is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het programma wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Winlogon\Shell, Run, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, MACHINE\Run). Logon.exe is geen Windows systeembestand. logon.exe lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als logon.exe. Controleer daarom het logon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
36 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over logon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met logon op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met logon te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het logon.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

logon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.