Home > Bestanden > lsass.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een lsass fout

Het echte lsass.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door Microsoft Corporation.

LSASS is een afkorting voor Local Security Authority Subsystem Service

Lsass.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of lsass.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om lsass.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update LSA Shell. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat lsass.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Lsass.exe bestandsinfo

Het proces LSA Shell (Export Version) of Local Security Authority Process of LSA Shell of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of Stub Application of Proces van lokale beveiligingsautoriteit of Microsoft Windows critical update of Version Rewrite

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of IPSEC Services, Protected Storage, Security Accounts Manager of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of CNG Key Isolation, Protected Storage, Security Accounts Manager of fdgdfgdfg of sdfsdf of Protected Storage, Security Accounts Manager of NT LM Security Support Provider, IPSEC Services, Protected Storage, Security Accounts Manager

van Microsoft (www.microsoft.com) of noOrg (www.noorg.org) of AceSoft Corp all rights reserved of MskSoftStudy of s708051Jm103533QSt619382493o of Jznof of Copyright © executable file of Realtek Semiconductor (www.realtek.com.tw)..

Omschrijving: Lsass.exe is het Microsoft Local Security Authentication Server proces, verantwoordelijk voor de identificatie van gebruikersauthenticatie en de handhaving van het veiligheidsbeleid. Het verifieert gebruikers die zich aanmelden op een Windows computer, regelt verandering in wachtwoorden en creëert toegangsbewijzen, die essentiële veiligheidsinformatie opvangen. Het wordt ook gebruikt door beheerders om wachtwoorden en gebruikersprofielen te actualiseren.

Gedetailleerde Analyse: lsass.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Lsass.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 13,312 bytes (89% van alle voorkomende bestanden), 22,528 bytes en nog 13 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/lsass.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Lsass.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 63% gevaarlijk. Bestandsformaat is 29,696 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 65,024 bytes en nog 68 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Het programma is niet zichtbaar. Er is geen bestandsinformatie. Het proces start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, Userinit, exefile, win.ini, MACHINE\RunOnceEx, MACHINE\RunOnce, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Lsass.exe kan toezicht houden op toepassingen en andere programma's manipuleren.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 82% gevaarlijk. Bestandsformaat is 241,665 bytes (6% van alle voorkomende bestanden), 258,049 bytes en nog 42 varianten. Lsass.exe is geen Windows kernbestand. Programma is niet zichtbaar. Lsass.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, Winlogon\Shell, Userinit, exefile, win.ini, MACHINE\RunOnceEx, MACHINE\RunOnce, MACHINE\User Shell Folders, User Shell Folders, DEFAULT\Run). Lsass.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden, zichzelf verbergen en andere programma's manipuleren.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 60% gevaarlijk. Bestandsformaat is 372,737 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 389,121 bytes en nog 29 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 280,576 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 280,626 bytes en nog 17 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 57% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes (29% van alle voorkomende bestanden), 23,040 bytes en nog 10 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 551,669 bytes (35% van alle voorkomende bestanden), 265,075 bytes en nog 6 varianten.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 88% gevaarlijk. Bestandsformaat is 93,696 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 49,745 bytes, 93,700 bytes of 81,920 bytes.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 13,362 bytes.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 36% gevaarlijk. Bestandsformaat is 24,724 bytes.
 • Als lsass.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 15,360 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als lsass.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het lsass.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

het zorgt er voor dat windows-xp niet meer door start. het programma veroorzaakt een foutmelding waarna windows opnieuw wordt opgestart. dus hier wordt geen oplossing geboden voor het problem.
Sjef
Isass.exe PID 488 Local Security Authority Process Geactiveerd 10/09 Threads Processor 0 Cpu-gebruik 0.00 Schrijft C:\$logfile (ntfs-volumelogboek) 1.840 bytes/s Schrijft C:\users\user\appdata\local\microsoft\credentials\abracadabra Variërend 400 bytes/s en minder Weet ook nog even te schrijven en verdwijnt, verder met het voorgaande. Bron: Broncontrole
Nick Bosch
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van lsass.exe: gebaseerd op 2 stemmen met 2 reviews.
303 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet"). 2 gebruikers hebben het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over lsass.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met lsass op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met lsass te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het lsass.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

lsass scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.