Home > Bestanden > lsass.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een lsass fout

Het echte lsass.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

LSASS is een afkorting voor Local Security Authority Subsystem Service

Lsass.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of lsass.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om lsass.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Local Security Authority Process. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat lsass.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Lsass.exe bestandsinfo

Het proces Local Security Authority Process of LSA Shell (Export Version) of LSA Shell of pikachu of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of Proces van lokale beveiligingsautoriteit of Windows host process (Rundll32) of Bonjour

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of IPSEC Services, Protected Storage, Security Accounts Manager of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of CNG Key Isolation, Protected Storage, Security Accounts Manager of Encrypting File System (EFS), CNG Key Isolation, Security Accounts Manager of Project1 of CNG Key Isolation, Security Accounts Manager, Credential Manager of Encrypting File System (EFS), Security Accounts Manager

van Microsoft (www.microsoft.com) of Simply Super Software (www.simplysup.com) of qYpbf of Blackburn Laocoon of noOrg (www.noorg.org) of Ckojz sx of Ci78JjFt5o9WNk of Todiihk..

Omschrijving: Lsass.exe is het Microsoft Local Security Authentication Server proces, verantwoordelijk voor de identificatie van gebruikersauthenticatie en de handhaving van het veiligheidsbeleid. Het verifieert gebruikers die zich aanmelden op een Windows computer, regelt verandering in wachtwoorden en creëert toegangsbewijzen, die essentiële veiligheidsinformatie opvangen. Het wordt ook gebruikt door beheerders om wachtwoorden en gebruikersprofielen te actualiseren.

Gedetailleerde Analyse: lsass.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Lsass.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 13,312 bytes (77% van alle voorkomende bestanden), 22,528 bytes en nog 11 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/lsass.exe.html 
Het proces is niet zichtbaar. Lsass.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. De toepassing luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 212,992 bytes (11% van alle voorkomende bestanden), 131,072 bytes en nog 15 varianten. Het is geen Windows systeemcomponent. Het programma is niet zichtbaar. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, Winlogon\Shell, Userinit, User Shell Folders). Programma heeft geen bestandsomschrijving. Lsass.exe kan toezicht houden op toepassingen, andere programma's manipuleren en inputs onthouden.
  • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 88% gevaarlijk. Bestandsformaat is 6,790,656 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 1,591,808 bytes en nog 9 varianten. Programma is niet zichtbaar. Lsass.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Bestand lsass.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Lsass.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 44,544 bytes (28% van alle voorkomende bestanden), 551,669 bytes, 654,069 bytes, 265,080 bytes of 621,301 bytes.
  • Als lsass.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 203,776 bytes (28% van alle voorkomende bestanden), 186,231 bytes en nog 4 varianten.
  • Als lsass.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 86% gevaarlijk. Bestandsformaat is 185,344 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 528,398 bytes.
  • Als lsass.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 72% gevaarlijk. Bestandsformaat is 6,790,656 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als lsass.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het lsass.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

het zorgt er voor dat windows-xp niet meer door start. het programma veroorzaakt een foutmelding waarna windows opnieuw wordt opgestart. dus hier wordt geen oplossing geboden voor het problem.
Sjef
Isass.exe PID 488 Local Security Authority Process Geactiveerd 10/09 Threads Processor 0 Cpu-gebruik 0.00 Schrijft C:\$logfile (ntfs-volumelogboek) 1.840 bytes/s Schrijft C:\users\user\appdata\local\microsoft\credentials\abracadabra Variërend 400 bytes/s en minder Weet ook nog even te schrijven en verdwijnt, verder met het voorgaande. Bron: Broncontrole
Nick Bosch
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van lsass.exe: gebaseerd op 2 stemmen met 2 reviews. 303 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het niet beoordeeld ("weet niet"). 2 gebruikers hebben het als niet gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over lsass.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met lsass op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met lsass te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het lsass.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

lsass scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.