Home > Bestanden > smss.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een smss fout

Smss.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of smss.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om smss.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows NT Session Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat smss.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Smss.exe bestandsinfo

Het proces Windows NT Session Manager of Windows Session Manager of File Loader of Freeware Promotion of Windows-sessiebeheer of Windows NT-Sitzungs-Manager of TODO: File description of Live Update (versie 64 bit)

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Loader of @DVVAR (versie p0dmen@) of Betriebssystem Microsoft Windows of setup(beastmode) of TODO: Product name of Live Update (versie 64 bit)

van Microsoft (www.microsoft.com) of Black Internet of PROMO Software of Symt64bit of TODO: Company name of Que's C++ Studio of of Moga..

Omschrijving: Het Session Manager Subsystem is verantwoordelijk voor alle activiteiten in verband met het opstarten, het hanteren van en het beëeindigen van gebruiker sessies onder Windows-versies 2000 en recentere versies. Het laadt de Windows Logon (winlogon) en Client/Server Runtime Service (csrss) processen.Het behandelt ook client sessies onder Terminal Services. Het is een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem en zou niet beëindigd moeten worden.

Gedetailleerde Analyse: smss.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand smss.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 50,688 bytes (81% van alle voorkomende bestanden), 64,000 bytes en nog 8 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/smss.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 5% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 161,792 bytes (9% van alle voorkomende bestanden), 1,339,392 bytes en nog 16 varianten. Smss.exe is geen Windows systeemcomponent. Smss.exe is gevonden in de Windowsmap, maar het is geen Windows kernbestand. Het programma is niet zichtbaar. Er is geen bestandsinformatie. Smss.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden, zichzelf verbergen en andere programma's manipuleren.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 76% gevaarlijk. Bestandsformaat is 159,841 bytes (20% van alle voorkomende bestanden), 627,592 bytes en nog 7 varianten. Smss.exe is geen Windows systeembestand. Bestand smss.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Er is geen bestandsinformatie. De toepassing gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Smss.exe kan toezicht houden op toepassingen, inputs onthouden en andere programma's manipuleren.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 3,268,608 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 32,086 bytes en nog 6 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 59% gevaarlijk. Bestandsformaat is 40,101 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 67,584 bytes en nog 5 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 80% gevaarlijk. Bestandsformaat is 223,232 bytes (22% van alle voorkomende bestanden), 114,688 bytes en nog 6 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 196,608 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 89,088 bytes en nog 5 varianten.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32\drivers dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 425,984 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 68% gevaarlijk. Bestandsformaat is 184,320 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 454,656 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 130,690 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 240,128 bytes.
 • Als smss.exe wordt gevonden in de map "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 112,099 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als smss.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het smss.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
131 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over smss.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met smss op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met smss te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het smss.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

smss scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.