Home > Bestanden > temp.dat Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een temp fout

Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of temp.dat een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om temp.dat gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update temp.dat. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat temp.dat voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Temp.dat bestandsinfo

Het proces temp.dat hoort bij de software DownloadTerms of Define Ext of MyWordTool of RapidFinda van onbekend..

Omschrijving: temp.dat is niet essentieel voor Windows en veroorzaakt vaak problemen. Temp.dat bevindt zich in een submap van "C:\Users\USERNAME" of soms in een submap van "C:\Program Files". Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 830,312 bytes (90% van alle voorkomende bestanden) of 1,165,183 bytes. https://www.bestanden.nl/proces/temp.dat.html 
Dit .dll bestand is een Browser Helper Object (BHO) dat automatisch wordt uitgevoerd wanneer je je Internet browser start. BHOs worden niet gestopt door persoonlijke firewalls, omdat ze door de firewall worden geïdentificeerd als je eigen browser. BHOs worden vaak gebruikt door adware en spyware. De individuele ID van deze BHO is 2C4BA31C-0C15-11E2-90C7-9BFCBEB168B3 of B78F92C8-DEB3-11E2-9A0A-FB64281D6ADE of nog 4 varianten. Het proces heeft geen bestandsomschrijving. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het kan het gedrag van Internet Explorer veranderen of monitoren. Er is geen gedetailleerde omschrijving van deze dienst. Het bestand is geen Windows kernbestand. temp.dat lijkt een gecomprimeerd bestand te zijn. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 83% gevaarlijk.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als temp.dat. Controleer daarom het temp.dat proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. Als temp.dat de zoekmachine van uw browser en startpagina heeft gewijzigd, kunt u de standaard-instellingen van uw browser als volgt herstellen:

Herinitialiseer browser-instellingen voor Internet-Explorer ▾
  1. In Internet Explorer, druk de toetscombinatie Alt + X om het Tools menu te openen.
  2. Klik op Internet options.
  3. Klik op de Advanced tabtoets.
  4. Klik op de Reset... knop.
  5. Activeer de Delete personal settings instelling.
Dit zorgt voor een herinitialisatie van uw Internet Explorer naar de standaard-instellingen. Uw browser zal starten met de bekende startpagina en zoekmachine—zonder popups, ads, cookies, maar zal ook alle invoegtoepassingen van de browser wissen [1]. Maak het opruimen van uw browser en computer eenvoudiger en veiliger met Security Task Manager.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over temp.dat, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met temp op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met temp te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het temp.dat proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

temp scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.