Home > Bestanden > update.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een update fout

Update.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of update.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om update.exe gerelateerde fouten op te lossen

 1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
 2. Update Windows Service Pack Setup. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
 3. Vind de juiste informatie over wat update.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Update.exe bestandsinfo

Het proces Windows Service Pack Setup of Windows Essencials Media Codecs Update Service of VIRUS of product updater of 7z Console SFX of Product Updater of Gonzales Update of REEO of Symantec Smart Update of Dragon of FileZilla FTP Client

hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of VIRUS of Windows Essentials Media of Bitdefender Antivirus Free Edition of Avira AntiVir Personal - Free of Avira Product Family of DoNotTrackMe Add-on of REEO of HandyBits File Shredder of Norton Utilities (versie 15) of DragonatrixXx of FileZilla of HandyBits EasyCrypto Deluxe of Flickr Uploadr for Windows of Project1 of 7-Zip of AntiVir Desktop

van Microsoft (www.microsoft.com) of MediaCodec.Org (www.mediacodec.org) of Teknum Systems AS (www.handybits.com) of Avira GmbH (www.avira.com) of Avira Operations GmbH & Co. KG of Igor Pavlov (www.7-zip.org) of Dragon Productions of REEO of Bitdefender (www.bitdefender.com/) of FileZilla Project (filezilla-project.org) of Symantec (www.symantec.com) of Paul Betts..

Omschrijving: Een proces update.exe genaamd lijkt deel uit te maken van verschillende programma's. Verscheidene malware noemt zichzelf Update.exe. Controleer uw bestand.

Gedetailleerde Analyse: Windows heeft update.exe niet nodig. Bestand update.exe bevindt zich in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 755,576 bytes (40% van alle voorkomende bestanden), 225,280 bytes en nog 24 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/update.exe.html 
Het bestand is geen Windows kernbestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Er is geen informatie over de maker van dit bestand. Update.exe kan andere programma's manipuleren, inputs onthouden, zichzelf verbergen en toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 55% gevaarlijk.

 • Als update.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 31% gevaarlijk. Bestandsformaat is 303,104 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 581,288 bytes en nog 22 varianten. Het bestand is geen Windows systeembestand. Het programma is niet zichtbaar. Het bestand heeft een digitale signatuur. Update.exe kan toezicht houden op toepassingen.
 • Als update.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 51% gevaarlijk. Bestandsformaat is 397,824 bytes (8% van alle voorkomende bestanden), 1,498,608 bytes en nog 19 varianten. Update.exe is geen Windows kernbestand. Het bestand is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het proces wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, MACHINE\Run, User Shell Folders, MACHINE\RunServices, Winlogon\Shell). Het proces is niet zichtbaar. Update.exe kan inputs onthouden, toezicht houden op toepassingen en verbind met Internet.
 • Als update.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 44% gevaarlijk. Bestandsformaat is 19,456 bytes (62% van alle voorkomende bestanden), 14,336 bytes, 118,784 bytes, 14,848 bytes of 912,344 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 52% gevaarlijk. Bestandsformaat is 245,760 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 14,336 bytes of 368,640 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 58% gevaarlijk. Bestandsformaat is 334,578 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 331,697 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 44% gevaarlijk. Bestandsformaat is 200,704 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 214,016 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 9,216 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 450,560 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 238,080 bytes.
 • Als update.exe wordt gevonden in C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 74% gevaarlijk. Bestandsformaat is 51,712 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als update.exe, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het update.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
59 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over update.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met update op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met update te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het update.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

update scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.