Home > Bestanden > dirmngr.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een dirmngr fout

Dirmngr.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of dirmngr.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om dirmngr.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update DirMngr. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat dirmngr.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Dirmngr.exe bestandsinfo

Het proces DirMngr hoort bij de software Gpg4win (versie (2.2.1), (2.3.3), (2.1.0), (2.3.0), (2.2.4), (2.3.1), (2.2.6), (2.2.2), (2.2.3), (2.2.5), (2.1.1), (2.3.4), (2.3.2), (2.2.0), ...) of GNU Privacy Guard of Claws Mail of GnuPG For Windows van onbekend..

Omschrijving: Windows heeft dirmngr.exe niet nodig. Bestand dirmngr.exe bevindt zich in een submap van "C:\Program Files" of soms in een submap van C:\. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 216,576 bytes (59% van alle voorkomende bestanden), 218,112 bytes en nog 8 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/dirmngr.exe.html 
De naam van de service is "DirMngr".
Er is geen informatie over de maker van dit bestand. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Het proces gebruikt poorten om te verbinden met LAN of Internet. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk.

  • Als dirmngr.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 216,576 bytes (50% van alle voorkomende bestanden), 224,256 bytes of 218,112 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing is niet zichtbaar. Het is geen Windows systeembestand.
    U kunt het programma Gpg4win (2.2.2) of Gpg4win (2.1.0) verwijderen, of de software ontwikkelaar om ondersteuning vragen. Klik op Gpg4win (2.2.2) of Gpg4win (2.1.0) in het Windows Configuratiescherm (Software of Programma's gedeelte) om het te verwijderen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als dirmngr.exe. Controleer daarom het dirmngr.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over dirmngr.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met dirmngr op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met dirmngr te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het dirmngr.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

dirmngr scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.