Home > Bestanden > wscript.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wscript fout

Het echte wscript.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

WScript is een afkorting voor Windows Script

Wscript.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wscript.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wscript.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Microsoft Windows Based Script Host. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wscript.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wscript.exe bestandsinfo

Het proces Microsoft ® Windows Based Script Host hoort bij de software Microsoft Windows Script Host van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wscript.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Wscript.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 141,824 bytes (46% van alle voorkomende bestanden), 148,992 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wscript.exe.html 
Het bestand is een Windows kernsysteembestand. Wscript.exe is een bestand met Microsoft signatuur. De toepassing is niet zichtbaar. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

Als wscript.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 12% gevaarlijk. Bestandsformaat is 141,824 bytes (60% van alle voorkomende bestanden) of 133,120 bytes. Bestand wscript.exe is een Windows systeembestand. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster. De toepassing wordt geladen tijdens het Windows bootproces (Zie registratiesleutel: Run, RunOnce, MACHINE\RunOnce, Userinit).

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wscript.exe. Controleer daarom het wscript.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

virus scanner werkt niet meer, alles ligt plat
plikje
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van wscript.exe: gebaseerd op 1 stem met 1 review. 64 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als een beetje gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over wscript.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wscript op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wscript te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wscript.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wscript scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.