Home > Bestanden > ctfmon.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een ctfmon fout

Het echte ctfmon.exe bestand is een software component van Microsoft Office door .

CTFMon is een afkorting voor CTF Monitor

Ctfmon.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of ctfmon.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om ctfmon.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update CTF Loader. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat ctfmon.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Ctfmon.exe bestandsinfo

Het proces CTF Loader of CTF-laadprogramma of Dummy to replace the annoying CTFMON.EXE of SoBit Mail Service of Shareaza Ultimate File Sharing hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Dummy CTFMON.EXE (part of the CTFMON-Remover) of So Bit of Shareaza of Hotfix for Microsoft Visual Studio (versie 2007) van Microsoft (www.microsoft.com) of Gerhard Schlager of Shareaza Development Team (www.shareaza.com) of SoBit..

Omschrijving: Het bestand Ctfmon.exe behoort tot de Microsoft Office Suite. Wanneer u een Microsoft Office-programma activeert, loopt het bestand Ctfmon.exe op de achtergrond, zelfs nadat u alle Office-programma's sluit. Ctfmon.exe controleert de actieve vensters en biedt tekstinvoer ondersteuning voor spraakherkenning, handschriftherkenning, toetsenbord, vertaling en andere alternatieve gebruikersinvoer technologieën.

Gedetailleerde Analyse: ctfmon.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand ctfmon.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 15,360 bytes (77% van alle voorkomende bestanden), 9,728 bytes en nog 19 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/ctfmon.exe.html 
De toepassing is niet zichtbaar. Het bestand is een bestand met Microsoft signatuur. De toepassing start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: Run, DEFAULT\Run, User Shell Folders, MACHINE\Run, Userinit, RunOnce). Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 26% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk. Bestandsformaat is 8,704 bytes (66% van alle voorkomende bestanden), 9,728 bytes, 10,752 bytes, 10,240 bytes of 15,360 bytes. Het bestand is een Windows systeembestand. Bestand ctfmon.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het proces heeft geen zichtbaar venster.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 50% gevaarlijk. Bestandsformaat is 53,248 bytes (25% van alle voorkomende bestanden), 5,798,912 bytes, 20,480 bytes of 8,704 bytes. De toepassing heeft geen zichtbaar venster. Bestand ctfmon.exe is geen Windows kernbestand. Ctfmon.exe kan verbind met Internet en inputs onthouden.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 607,232 bytes.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files\Common Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 56% gevaarlijk. Bestandsformaat is 368,640 bytes.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 291,908 bytes.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van de map "Mijn Bestanden" dan is de veiligheidsbeoordeling 46% gevaarlijk. Bestandsformaat is 45,056 bytes.
  • Als ctfmon.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 48% gevaarlijk. Bestandsformaat is 20,480 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als ctfmon.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het ctfmon.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
286 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over ctfmon.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met ctfmon op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met ctfmon te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het ctfmon.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

ctfmon scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.