Home > Bestanden > dwm.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een dwm fout

Het echte dwm.exe bestand is een software component van Microsoft Windows door .

DWM is een afkorting voor Desktop Windows Manager

Dwm.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of dwm.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om dwm.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Desktop Window Manager. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat dwm.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Dwm.exe bestandsinfo

Het proces Desktop Window Manager of Beheer van bureaubladvensters of Manager de ferestre desktop of Microsoft .NET ClickOnce Launch Utility hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of GSoft of Microsoft .NET Framework of Sistem de operare Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: dwm.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Dwm.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 92,672 bytes (59% van alle voorkomende bestanden), 81,920 bytes en nog 9 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/dwm.exe.html 
Dwm.exe is een Windows kernsysteembestand. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Het is een bestand met Microsoft signatuur. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 17% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als dwm.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 70% gevaarlijk. Bestandsformaat is 913,920 bytes (4% van alle voorkomende bestanden), 184,320 bytes en nog 32 varianten. De toepassing is niet zichtbaar. Dwm.exe is geen Windows systeembestand. Bestand dwm.exe is een bestand zonder informatie over de maker ervan. Het proces luistert naar of zendt data over open poorten naar LAN of Internet. Dwm.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als dwm.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 73% gevaarlijk. Bestandsformaat is 913,920 bytes (56% van alle voorkomende bestanden), 318,464 bytes, 7,058,432 bytes of 544,782 bytes. Er is geen omschrijving van het programma. De toepassing is niet zichtbaar. Bestand dwm.exe is geen Windows kernbestand. Dwm.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als dwm.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 61% gevaarlijk. Bestandsformaat is 137,216 bytes (16% van alle voorkomende bestanden), 138,240 bytes en nog 9 varianten.
  • Als dwm.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 65% gevaarlijk. Bestandsformaat is 142,336 bytes (33% van alle voorkomende bestanden), 36,352 bytes, 34,816 bytes of 148,992 bytes.
  • Als dwm.exe wordt gevonden in de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 226,816 bytes (50% van alle voorkomende bestanden) of 111,616 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als dwm.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het dwm.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

je kunt dit bestand ook vinden in je task manager (ctr+alt+delete dan task manager kiezen) in bestand processen
ik blijf liever anoniem als je datg
Ik kwam het toenet tegen voor het eerst in mijn Task Manager, het nam best veel fysiek geheugen in beslag. Dus ik ging maar eens google, nu ik toch een voor gevoel heb, heb ik het proces stop gezet om enige schade te voorkomen. Dank u voor deze tekst!
Anoniem Persoon:D
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van dwm.exe: gebaseerd op 2 stemmen met 2 reviews. 64 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als niet zo gevaarlijk beoordeeld. Eén gebruiker heeft het neutraal beoordeeld.
Als je meer weet over dwm.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met dwm op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met dwm te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het dwm.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

dwm scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.