Home > Bestanden > wininit.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een wininit fout

Wininit.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of wininit.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om wininit.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Windows Start-Up Application. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat wininit.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Wininit.exe bestandsinfo

Het proces Windows Start-Up Application of Windows Toepassing Opstarten of Windows-Startanwendung of Application de démarrage de Windows hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Système d’exploitation Microsoft Windows of Betriebssystem Microsoft Windows van Microsoft (www.microsoft.com)..

Omschrijving: wininit.exe is belangkrijg voor Windows. Wininit.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 96,256 bytes (70% van alle voorkomende bestanden), 96,768 bytes en nog 5 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/wininit.exe.html 
Wininit.exe is een Windows systeemcomponent. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Bestand wininit.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Wininit.exe kan inputs onthouden en andere programma's manipuleren. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 2% gevaarlijk.

Als wininit.exe wordt gevonden in de map C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 394,752 bytes. Bestand wininit.exe is een onbekend bestand in de Windowsmap. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: win.ini, Run). Het bestand is geen Windows systeemcomponent.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als wininit.exe, met name als ze zich niet in de map C:\Windows\System32 bevinden. Controleer daarom het wininit.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
51 gebruikers vragen naar dit bestand.
Als je meer weet over wininit.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met wininit op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met wininit te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het wininit.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

wininit scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.