Home > Bestanden > conhost.exe Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een conhost fout

Het echte conhost.exe bestand is een software component van Microsoft Windows/Microsoft Server door .

ConHost is een afkorting voor Console Application Host

Conhost.exe is een uitvoerbaar bestand (een programma) voor Windows. De bestandsextensie .exe is de afkorting voor het Engelse 'executable'. Voer uitvoerbare bestanden alleen uit van uitgevers die u vertrouwt, omdat uitvoerbare bestanden mogelijk de instellingen van uw computer aanpassen of schaden aan uw computer kunnen toebrengen. Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of conhost.exe een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om conhost.exe gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis Restoro om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update Console Window Host. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat conhost.exe voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Conhost.exe bestandsinfo

Het proces Console Window Host of Consolevensterhost of bitcoin-miner of Skype Browser Host of Boot Acceptance Application for Registry of Windows Service Pack of Host Process for Windows Services of Windows System Service Pack hoort bij de software Microsoft Windows Operating System of Besturingssysteem Microsoft Windows of Bitcoin Miner of Microsoft Windows®-besturingssysteem of Host Process for Windows Services of Skype of Hotfix for Microsoft Visual Studio (versie 2007) van Microsoft (www.microsoft.com) of Ufasoft (www.ufasoft.com) of Skype Technologies (www.skype.com)..

Omschrijving: conhost.exe veroorzaakt vaak problemen en is belangrijk voor Windows. Bestand conhost.exe bevindt zich in de map C:\Windows\System32. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 271,360 bytes (90% van alle voorkomende bestanden), 300,032 bytes en nog 4 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/conhost.exe.html 
Het is een Windows systeemcomponent. Bestand conhost.exe is een betrouwbaar Microsoftbestand. Programma heeft geen zichtbaar venster. Conhost.exe kan inputs onthouden. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 3% gevaarlijk.

Hoe herkent u verdachte varianten?

  • Als conhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Users\USERNAME" dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 123,392 bytes (7% van alle voorkomende bestanden), 191,488 bytes en nog 33 varianten. Conhost.exe is geen Windows systeembestand. Er is geen omschrijving van het programma. Programma heeft geen zichtbaar venster. Het programma start bij het opstarten van Windows (Zie registratiesleutel: MACHINE\Run, Run, RunOnce, User Shell Folders, TaskScheduler, MACHINE\RunOnce, Shell Folders, DEFAULT\User Shell Folders, MACHINE\User Shell Folders). Conhost.exe kan toezicht houden op toepassingen.
  • Als conhost.exe wordt gevonden in een submap van "C:\Program Files" dan is de veiligheidsbeoordeling 62% gevaarlijk. Bestandsformaat is 86,016 bytes (6% van alle voorkomende bestanden), 119,808 bytes en nog 13 varianten. Programma is niet zichtbaar. Het bestand is geen Windows systeemcomponent. Programma heeft geen bestandsomschrijving. Conhost.exe kan toezicht houden op toepassingen.
    De software ontwikkelaar Microsoft biedt directe ondersteuning (support.microsoft.com/kb/946040). In het geval van problemen met conhost.exe, kunt u het gehele programma Hotfix for Microsoft Visual Studio 2007 verwijderen in het Windows Configuratiescherm, of kijken of er een nieuwere versie beschikbaar is.
  • Als conhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\Windows dan is de veiligheidsbeoordeling 64% gevaarlijk. Bestandsformaat is 267,776 bytes.
  • Als conhost.exe wordt gevonden in een submap van C:\ dan is de veiligheidsbeoordeling 100% gevaarlijk. Bestandsformaat is 5,714,944 bytes.
  • Als conhost.exe wordt gevonden in een submap van de map Windows Temp dan is de veiligheidsbeoordeling 42% gevaarlijk. Bestandsformaat is 152,064 bytes.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als conhost.exe. Controleer daarom het conhost.exe proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Conhost.exe , in map system32 van Windows 7 , valt bij voortduring de Norton Security Engine 22.8.1.14 - cltlmh , aan en wordt als ongeautoriseerde toegang geblokkeerd. Opvallend is dat op internetsite wordt geschreven dat conhost.exe onmisbaar is maar niemand geeft aan wat dit executable doet en waardoor het wordt aangestuurd . Verder heb ikm vastgesteld dat in prgrammabeheer van Norton security 2016 , comhost.exe geblokkeerd kan worden maar nadat Norton crashte en meer malen opnieuw installeren van Norton security , kan conhost niet meer worden geconfigureerd in programmabeheer en is zelfs niet meer zichtbaar - dit geldt ook voor Eaphost .exe en NTVDM - het laaste prgramma stuurt een 16 bit venster aan en is gerealteerd aann het verdachte bestand default.pif. Windows 7 functioneert niet naar mijn genoegen en wie zegt dat ik dan Win 8 of Win 10 dan maar moet gebruiken , zeg ik dat ik deze systemen heb gekocht maar hierover nog meer ontevreden ben - Win 7 ken ik redelijk goed echter veel onderdelen ervan blijven in nevelen gehuld en ook forums bieden geen uitkomst. Later zal ik ook nog een boekje open doen omtrent het functioneren van Norton security en het eigen leven dat dit programma leidt bij toestaan van toegang tot netwerkbestanden die ik niet toesta. Vriendelijk groet aan alle bezoekers van deze site (feit is dat geschiedenis van Norton bomvol staat met aanvallen)
Willem C.
Omtrent conhost.exe , kan ik nog melden dat ik deze executable wel heb kunnen blokkeren in Norton Security programmabeheer van de Firewall en dat dit geen enkel probleem opleverde voor het funvtioneren van Windows 7 . Hierdoor heb ik de indruk dat conhost.exe bedoeld is voor derden om procesgegevens te begluren . Conhost. exe is niet noodzakelijk voor het functioneren van Windiows 7 maar om een of andere duistere reden staat Norton Security miet meer toe dat conhost.exe wordt geblokkeers in prgrammabeheer van de Firewal en zelfs niet meer zichtbaar is in de Norton prgrammabeheer interface - naast nog een reeks programma waarvan EAPHOST.exe zeer verdacht is en kan worden aangeroepen door derden op het internet. (de geschiedenislog van Norton Security - internet biedt geen soelaas)
Willem C.
Beste mensen , bovenaan deze pagina wordt geadviseerd om uitvoerbare bestanden alleen uit te voeren als je de uitgever ervan vertrouwt maar conhost.exe wordt voor ons allen uitgevoerd door derden zonder dat we weten wat dit programma doet . Dit deugt van geen kant en zolang we hier geen vinger achter krijgen moet dit bestand worden beschouwd als uiterst gevaarlijk voor gebruikers van Windows 7. het is van de zotte dat Norton security , conhost .exe blokkeert maar dat ik dit programma niet meer kan blokkeren in programma. Als je Win7 , 32 bit gebruikt wordt automatisch default.pif geinstalleerd en het gerucht gaat rond op internet dat dit een achterblijfsel is van printerprogramma's. Dit is gelul want default.pif stuurt een 16 bit DOS-programma aan met een vensterconsole . Nadat ik e.e.a. aangaande default.pif en gerelateerde programma's onklaar maakte vond ik in AppData , een verborgen bestand onder gebruikers of users . Dit bestand was in het nederlands gesteld en refereerde aan het feit dat het consolevenster van default niet zichtbaar was voor kennelijk derden op het internet. Ik raad een ieder aan de mappen in AppData te schonen want die worden volgestouwd met subversieve bestanden-bestanden van browsers laten staan. (mijn jarenlange ervaring)
Willem C.
Samenvatting: Gemiddelde gebruikers beoordeling van conhost.exe: gebaseerd op 3 stemmen met 3 reviews. 46 gebruikers vragen naar dit bestand. Eén gebruiker heeft het als een beetje gevaarlijk beoordeeld. 2 gebruikers hebben het als gevaarlijk beoordeeld.
Als je meer weet over conhost.exe, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met conhost op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met conhost te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het conhost.exe proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

conhost scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

Restoro scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.