Home > Bestanden > nvinit.dll Windowsproces - wat is het?

Hoe verwijder je een nvinit fout

Het echte nvinit.dll bestand is een software component van Nvidia GeForce Experience door Nvidia.

Nvinit is een afkorting voor Nvidia shim initialization library

Nvinit.dll is een Windows DLL bestand. DLL is de afkorting voor Dynamic Link Library. DLL bestanden zijn nodig voor programma's of web browser uitbreidingen, omdat ze programma code, gegevens en hulpmiddelen bevatten Op het gratis bestandsinformatieforum kun je uitzoeken of nvinit.dll een virus, Trojaans paard, spyware, adware is dat je kunt verwijderen of een bestand dat behoort tot een Windowssysteem of een toepassing die u kunt vertrouwen.

Hints om nvinit.dll gerelateerde fouten op te lossen

  1. Gebruik het gratis PC Mechanic om de oorzaak van het probleem te vinden. Het is meestal erg nuttig.
  2. Update NVIDIA shim initialization dll. Je kunt de updates die je nodig hebt vinden op de website van de uitgever van de software. (zie de volgende paragraaf).
  3. Vind de juiste informatie over wat nvinit.dll voor jou kan doen in de volgende paragrafen.

Nvinit.dll bestandsinfo

Het proces NVIDIA shim initialization dll (versie 327.02, 314.22, 347.52, 347.09, 353.30, 344.11, 344.75, 320.49, 314.07, 353.62, 327.62, 347.88, 306.97, 310.90, ...) of NVIDIA Compatible NVIDIA shim initialization dll (versie 266.39, 268.83, 268.30, 267.25, 266.72, 267.21, 265.94, 267.54, 266.01, 268.02, 266.10, 268.56, 268.00, 268.71, ...) hoort bij de software NVIDIA D3D shim drivers van NVIDIA (www.nvidia.com)..

Omschrijving: Windows heeft nvinit.dll niet nodig. Bestand nvinit.dll bevindt zich in een submap van C:\Windows. Bekende bestandsformaten op Windows 10/8/7/XP zijn 141,336 bytes (9% van alle voorkomende bestanden), 201,576 bytes en nog 37 varianten. https://www.bestanden.nl/proces/nvinit.dll.html 
Een .dll bestand (Dynamic Link Library) is een speciaal type Windows programma dat functies bevat die andere programma's kunnen oproepen. Dit .dll bestand kan in alle lopende processen geïnjecteerd worden en kan hun gedrag veranderen of manipuleren. Het is geen Windows kernbestand. Het bestand is een betrouwbaar Microsoftbestand. Het programma start als Windows opstart (Zie registratiesleutel: AppInit_DLLs). Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het proces heeft geen zichtbaar venster. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Nvinit.dll is gecertificeerd door een betrouwbaar bedrijf. Nvinit.dll kan toezicht houden op toepassingen. Daarom is de technische veiligheidsbeoordeling 45% gevaarlijk.

Als nvinit.dll wordt gevonden in de map C:\Windows\System32 dan is de veiligheidsbeoordeling 45% gevaarlijk. Bestandsformaat is 155,280 bytes (27% van alle voorkomende bestanden), 141,336 bytes en nog 21 varianten. Het kan het gedrag van andere programma's veranderen of andere programma's manipuleren. Het programma heeft geen zichtbaar venster. Deze service heeft geen gedetailleerde omschrijving. Het bestand is geen Windows systeembestand. Nvinit.dll is een bestand met Microsoft signatuur. Nvinit.dll kan toezicht houden op toepassingen.

Belangrijk: Sommige malware camoufleert zichzelf als nvinit.dll, met name als ze zich in de map c:\windows or c:\windows\system32 bevinden. Controleer daarom het nvinit.dll proces erop of je pc of het geïnfecteerd is. We raden Security Task Manager aan om de veiligheid van je computer te controleren.


Commentaar gebruiker

Er zijn nog geen beoordelingen. Waarom schrijf je niet als eerste een korte beoordeling?
Als je meer weet over nvinit.dll, deel je kennis dan en help anderen.

Zo los je problemen met nvinit op

Een schone en opgeruimde computer is de eerste vereiste om problemen met nvinit te vermijden. Dat betekent het uitvoeren van een malware scan, het schoonmaken van je harde schijf met cleanmgr en sfc /scannow, het verwijderen van programma's die je niet meer nodig hebt, het controleren op Autostart programma's (met msconfig) en het activeren van Windows' Automatic Update. Vergeet niet regelmatig back-up bestanden aan te maken, of ten minste herstelpunten te maken.

Als er zich daadwerkelijk een probleem voordoet, probeer dan te herinneren welke handeling u het laatst hebt uitgevoerd, of wat u als laatste hebt geinstalleerd voordat het probleem zich voor het eerst voordeed. Gebruik het resmon commando om de processen in beeld te brengen die uw probleem veroorzaken. Zelfs bij ernstige problemen is het beter om Windows niet opnieuw te installeren, maar de installering te repareren of, bij Windows 8 en latere versies, het commando DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth geven. Dit maakt reparatie van het operatieve systeem mogelijk zonder dat er data verloren gaan.

De volgende programma's helpen u het nvinit.dll proces op uw computer te analyseren: Security Task Manager toont alle lopende Windows taken, inclusief geintegreerde verborgen processen, zoals het toezicht op uw toetsenbord en browser of de activering van Autostart. Een specifieke beoordeling van de veiligheidsrisico's geeft een indicatie van de kans dat het proces potentieel spyware, malware of een Trojaans paard betreft. Malwarebytes Anti-Malware spoort op uw harde schijf naar sluimerende spyware, adware, Trojaanse paarden, keyloggers, malware en trackers en verwijdert deze.

nvinit scanner

Download

Security Task Manager toont alle lopende Windowstaken, inclusief embedded verborgen functies (bijv. toetsenbord of browsermonitoring, autostartvermelding). Een individuele veiligheidsbeoordeling geeft een indicatie van de kans dat het proces potentiële spyware, malware, keylogger of een Trojaans paard is.

Gratis Antivirus detecteert en verwijdert niet-actieve spyware, adware, trojans, keyloggers, malware en tracking bedreigingen van uw harde schijf. Ideaal supplement voor Security Task Manager.

SpeedUpMyPC scant gratis, maakt schoon, repareert en optimaliseert je systeem.